Ο «εισοδιστής» Ν. Μπίστης «κουμπάρος» στο γάμο Βενιζέλου – Κουβέλη

Τίποτα από όσα γίνονται με την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ και «τσόντα» την ΝΔ, δεν είναι τυχαίο. Ίσα ίσα έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα πρόσωπα ανέλαβαν κεντρικό ρόλο για να στηθεί ο «γάμος» Βενιζέλου – Κουβέλη.

Στην ΔΗΜΑΡ αυτό έκανε ο Ν. Μπίστης, ο οποίος μετακόμισε από το ΠΑΣΟΚ

και μάλιστα το «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ. Ο Ν. Μπίστης ξεκίνησε από το ΚΚΕ, πήγε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, συνέχισε στον Συνασπισμό, μέχρι που μέσω μίας βραχυχρόνιας οργάνωσης που κανείς δεν την θυμάται, βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη ως Υπουργός Εσωτερικών.

Την περίοδο Παπανδρέου τάχθηκε με τον Ε. Βενιζέλο, όπως όλοι οι «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ, ήταν μάλιστα από τα στελέχη του στενού βενιζελικού πυρήνα. Στη συνέχεια «μετακόμισε» στη Θεσσαλονίκη, σε μία «ειδική αποστολή»: να πετύχει την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Αριστεράς και την εκλογή του Μουτάρη ως Δήμαρχου Θεσσαλονίκης – κάτι που το πέτυχε, καθώς συνεργάσθηκαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Λίγο πριν τις εκλογές, και με τον Βενιζέλο να αναλαμβάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Μπίστης «αιφνιδίως» «μετατίθεται» στη ΔΗΜΑΡ!

Εκεί στάθηκε δίπλα στον Φ. Κουβέλη ως στενός «συμβουλάτοράς» του. Άρχισε να «δένει» το πολιτικό σχέδιο που είχε ετοιμαστεί από την ημέρα της ίδρυσης της ΔΗΜΑΡ, όταν στο ΠΑΣΟΚ ήταν πανίσχυρος ο Γ. Παπανδρέου. Με το λέγε λέγε, και με την αρχηγική βοήθεια του Φ. Κουβέλη, συγκρότησε μία πλειοψηφία στην ΔΗΜΑΡ, που λειτούργησε ως στενός ηγετικός πυρήνας. Αυτή η ομάδα επιβάλει στη ΔΗΜΑΡ την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα