Ο Κουτρουμάνης δικαιώνει τον Σαμαρά για τα μέτρα του Ιουνίου

Τι έλεγε τόσο καιρό ο Σαμαράς; Ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί κι ότι όλα είναι ανοικτά με την τρόικα. Ότι τα πιο κρίσιμα θέματα για τους εργαζόμενους, όπως ο 13ος και 14ος μισθός, οι περικοπές στις συντάξεις κ.λπ. Βρίσκονται στο τραπέζι και μπορούν με διαπραγμάτευση να διασωθούν.

Αυτά έλεγε η ΝΔ εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά η κυβέρνηση Παπαδήμου

και ο Βενιζέλος με τον Κουτρουμάνη με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να μας πείσει ότι είναι διαταγές της Τρόικας και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Έρχεται, όμως τώρα, προεκλογικά ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, και σε μια προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους για λογαριασμό του προέδρου του, κ. Βενιζέλου, δικαιώνει τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας σήμερα στην Βουλή, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων, ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση».

Και τόνισε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Επομένως, μήπως ο κ. Κουτρουμάνης κατέβηκε στη Συγγρού και πήρε… γραμμή από το Σαμαρά; Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η μετάλλαξή του και η ταύτιση απόψεων με τη ΝΔ. Δεν έχει κλείσει τίποτε, μπορεί να υπάρξει διάσωση από πολύ σκληρά μέτρα. Αυτό έλεγε η ΝΔ πολύ πριν πάμε σε εκλογές, αυτά λέει και ο Κουτρουμάνης τώρα που βλέπει τον ελληνικό λαό να τους γυρίζει την πλάτη.

Πλήρης δικαίωση δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά που εδώ και μήνες φωνάζει ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες δεσμεύεις και ότι η κυβέρνηση του θα διαπραγματευτεί

Για παράδειγμα στην πρόσφατη συνέντευξη του στην “Καθημερινή” έλεγε:

Από τα 3 δισεκατομμύρια που προβλέπεται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 για το 2013-14, έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφισταμένων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους. Τώρα θα αγωνιστούμε για να μην αφορούν σε νέα μείωση συντάξεων κι άλλα μέτρα ύφεσης.

Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Έχουμε ήδη αναγγείλει, από το «Ζάππειο-ΙΙ», μειώσεις δαπανών ύψους 18,4 δισεκατομμυρίων σε τέσσερα χρόνια. Αλλά αυτές είναι «καραμπινάτες» σπατάλες! Δεν είναι οριζόντιες περικοπές «επί δικαίων και αδίκων».

Ένα μέρος εκείνων των προτάσεων μας έχει ήδη υιοθετηθεί. Αυτά που ήταν άμεσα υλοποιήσιμα. Και υπάρχουν ακόμα πολλές προτάσεις περικοπής σπατάλης που μπορούν να γίνουν χωρίς οριζόντιες περικοπές. Από εκεί θα προτείνουμε να υπάρξουν νέα μέτρα. Μ’ άλλα λόγια περικοπές σπατάλης, όχι άλλες οριζόντιες περικοπές.

Στην χθεσινή του συνέντευξη εξάλλου αφού επανέλαβε ότι ακόμα και το ΔΝΥ αναγνωρίζει πλέον το δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης ορισμένων πλευρών της ακολουθούμενης πολιτικής, επανέλαβε πως θα λάβει ισοδύναμα μέτρα για τις περικοπές που ζητά η Τρόικα.

Κατά τα άλλα, ο κ Κουτρουμάνης δίνει «προίκα» στην επόμενη κυβέρνηση την αποτυχία του ίδ

Keywords
Τυχαία Θέματα