Ο Ολυμπιακός στον τελικό την Κυριακή!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Η πιο ψυχωμένη, η πιο «παλαβή» ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έκανε πάλι το αθλητικό θαύμα της.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την τεράστια ΤΣΣΚΑ, την πιο πλήρη ομάδα στην Ευρώπη και την Κυριακή θα είναι αυτός στον τελικό. Τρίτος τελικός τα τέσσερα τελευταία χρόνια, για μια ομάδα που δεν έχει συνηθίσει να χάνει, για μια ομάδα που δεν τα παρατά

ποτέ.

Για 37 λεπτά ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης ήταν άστοχος, έκανε λάθη, ενώ ο παίκτης που μάρκαρε (Ντε Κολό) πήγαινε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς.

Μέχρι που έβαλε 11 πόντους με 4 σουτ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Έκανε τους Ρώσους να αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος και δεν μπορούν να φθάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, παρά τα 42 εκατομμύρια προϋπολογισμό της ομάδας.

Ο Πρίντεζης ήταν καταπληκτικός σε άμυνα και επίθεση και δίκαια ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης.

Η αποκάλυψη ήταν ο Παπαπέτρου, που κράτησε τον Κιριλένκο και ήταν εξαιρετικός επιθετικά.

Ο Σλούκας έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, ο Αγραβάνης πάλεψε με τα λιοντάρια, ενώ κάτω από τα καλάθια ο Ντάνστον ήταν συγκινητικός.

Στους 13 πόντους σταμάτησε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», πετυχαίνοντας τους 11 στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Πρίντεζη να ήταν πρώτος σκόρερ με 14 και τον Σλούκα να προσθέτει άλλους 10. Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 18 πόντους, με τον Κάουν να είχε 11 και τους Ουίμς και Τζάκσον από 9.

Μια χώρα μια ομάδα την Κυριακή !

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός μόνο συμπάθειες εξάλλου έχει, σε (σχεδόν) όλο το φίλαθλο κοινό.

Κι αυτή η ομάδα δικαιώνει πλήρως τον Τραρλς Μπάρκλεϊ που έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκλονιστικότερο, από τα τελευταία δύο λεπτά σε ένα αγώνα μπάσκετ…

Μ.Ο.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5 (1), Κάουν 11, Χριάπα 2, Χάινς 1, Κιριλένκο 5. Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (1/7δίπ., 3/8τριπ.), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2 τριπ., 8ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα