Ο Πάγκαλος αναλαμβάνει να σώσει το ΠΑΣΟΚ

Πρωτοβουλία για την για την σωτηρία του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ βουλευτές του θνήσκοντος “Κινήματος” που αυτοαποκαλούνται “νεο μεταρρυθμιστές” και τελούν όπως φαίνεται υπό την αιγίδα του … Θ. Πάγκαλου. Κείμενο – πολιτική πλατφόρμα των ίδιων θα συζητηθεί σε συζήτηση που θα γίνει σήμερα το απόγευμα ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Πάγκαλου

Το κείμενο-πολιτική πλατφόρμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες με προτάσεις για την χώρα, για το

πολιτικό σύστημα και για το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο «ΧΩΡΑ» περιλαμβάνει:

- Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης.
- Οι συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές. Δεν θέλουμε ένα κράτος πατέρα που πάντα ξέρει τι είναι καλύτερο και παρεμβαίνει κι εκεί που δεν χρειάζεται.

-Κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού από μηδενική βάση.

-Να τελειώσει η εποχή της εξαγοράς ψήφων μέσω του δημόσιου δανεισμού. Συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην υπερβαίνει το 3%.

-Άρση της μονιμότητας στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-Εισαγωγή  στο Δημόσιο αυστηρότερων διαδικασιών αξιολόγησης και βαθμολόγησης.

-Αλλαγή του τρόπου καταβολής του εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους τώρα. Το εφάπαξ πρέπει να δίνεται στην αρχή και όχι στο τέλος της καριέρας.* Αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος τώρα με τη θέσπιση κατώτερου ορίου σύνταξης για όλους.

Στο κεφάλαιο «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» προβλέπεται ανάμεσα στα άλλα:

-Άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

-Πλήρης κατάργηση της αποσπάσεων των δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα ή στις κοινοβουλευτικές ομάδες.

-Απαγόρευση της προσφυγής στη διαδικασία κοινοβουλευτικής ασυλίας για μια σειρά αδικήματα και διατήρηση της ασυλίας μόνον για την προστασία του δικαιώματος έκφρασης και ελεύθερης κίνησης και δράσης των βουλευτών.

-Αλλαγή του εκλογικού συστήματος με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, Δημιουργία 200 μονοεδρικών περιφερειών με ισοδύναμη εκλογική βάση και τριών μείζονων εκλογικών περιφερειών 100 εδρών με ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Στο κεφάλαιο ΠαΣοΚ αναφέρεται εκλογή του πρόεδρου από τη βάση, ανάδειξη των οργάνων του κόμματος με τρόπο που να διασφαλίζει την ιδεολογική διαπάλη και όχι τις προσωπικές διευθετήσεις.

 Το κείμενο – πολιτική πλατφόρμα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και στροφής των πολιτών στην αποχή ή στην ευνουχισμένη ψήφο, το ΠαΣοΚ κινδυνεύει να πείσει όποιον πολίτη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για λύσεις ότι το μόνο που προσφέρει είναι συμφωνίες μεταξύ προσώπων με στόχο τη διατήρηση της εξουσίας στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Η λογική «σωπάστε να σωθούμε» οδηγεί στην καταστροφή και της παράταξης και της χώρας. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε Μεσσίες, πιστεύαμε και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Τα κόμματα οφείλουν να ηγούνται, να διαμορφώνουν πολιτικές και ν

Keywords
Τυχαία Θέματα