Ο Πρωθυπουργός δεν “ρωτά”. Δίνει εντολές

13:34 7/9/2012 - Πηγή: Antinews

Ο σάλος που έχει προκληθεί με τις τεράστιες αμοιβές που παίρνουν διάφορα δικηγορικά γραφεία για να παρέχουν… συμβουλές για τις αποκρατικοποιήσεις ήταν αδύνατο να αφήσουν ασυγκίνητο το Μέγαρο Μαξίμου. Γνωστοί και άγνωστοι δικηγόροι, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, είχαν πάρει εργολαβία τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ΤΑΙΠΕΔ, την ΚΕΔ ή σε κάθε υπουργείο που «έτρεχε» μια αποκρατικοποίηση ή την αξιοποίηση ακινήτων. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων διακινούνταν

πολλές φορές για υπηρεσίες αμφιβόλου αξίας και αποτελεσματικότητας.  Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να αναλάβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για να μειωθούν αν όχι να μηδενιστούν τα έξοδα που γίνονταν για την πρόσληψη των ιδιωτικών δικηγορικών γραφείων.

Ως εδώ καλά και μπράβο στον Πρωθυπουργό για την κίνηση αυτή που θα βάλει στη γωνία τους γνωστούς νομικούς συμβούλους που καρπώνονταν εκατομμύρια χωρίς να κάνουν τίποτε. Όμως, η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έχει ένα… φάουλ. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν το ΝΣΚ έχει τη δυνατότητα να καλύψει νομικά τις αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών στις οποίες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση έτσι ώστε να μειωθεί η σχετική Δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους. Σημειωτέον ότι στην προσπάθειά σας αυτή αρωγός δύναται να είναι εξειδικευμένοι δικηγόροι από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Αν καταλαβαίνουμε καλά, ο πρωθυπουργός ερωτά το Νομικό Συμβούλιο αν μπορεί; Και γιατί να μην μπορεί δηλαδή να προσφέρει υπηρεσίες; Δεν έχει την … τεχνογνωσία; Εκατοντάδες οι ειδικευμένοι, αλλά άνεργοι δικηγόροι. Αν προσλάβει μερικούς δικηγόρους θα κάνει μια χαρά τη δουλειά για την οποία πληρώνονταν εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά.

Κι εν πάση περιπτώσει αν το Νομικό Συμβούλιο απαντήσει ότι δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του θα συνεχιστεί το απαράδεκτο και εντελώς διαβλητό σύστημα της ανάθεσης σε δικηγορικά γραφεία και διαπλεκόμενες εταιρείες;

Δε μπορεί, λοιπόν, το Μαξίμου να κάνει ένα καλό αλλά να μην το ολοκληρώνει. Δεν είναι παράκληση προς το Νομικό Συμβούλιο, αλλά εντολή και αυτή πρέπει να εκτελεστεί. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού κι όχι αν μπορούν υπάλληλοι πληρωμένοι από το δημόσιο να κάνουν μια δουλειά που τους ανατίθεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα