Ο Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία μόνο αν τολμήσει

16:42 2/1/2012 - Πηγή: Antinews

Υπάρχουν κάποιοι φίλοι και κάποια “στέκια” που τα χρησιμοποιώ από χρόνια σαν ένα είδος “προσωπικής δημοσκόπησης” για την κοινωνία και τον “παλμό” της. Είχα την ευκαιρία αυτά τα Χριστούγεννα να τα επισκεφθώ πάλι και για να μην τα πολύ λέω τα συμπεράσματα είναι απλά και είναι τα εξής:

1. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και την κατάσταση. Αντιλαμβάνεται επίσης και κατανοεί τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε ο Σαμαράς

και την παγίδα που πήγαν να του στήσουν. “Τι να έκανε” μου έλεγαν όλοι, “δύσκολα τα πράγματα”. Πιστεύει επίσης ότι ήταν πολύ άτυχος, αφού μόλις ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ έπεσαν απάνω του “όλα τα κακά της μοίρας”.

2. Ο απλός κόσμος δεν πολυκαταλαβαίνει όλες τις θεωρίες που δίνουν και παίρνουν στον Τύπο και το Διαδίκτυο για το χρέος και την αντιμετώπισή του. Ο κόσμος νοιάζεται μόνο για το ψωμί της οικογένειας και το μέλλον των παιδιών του. Το μόνο που ξέρει είναι ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα.

 3. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλύτερα από όσο νομίζουν μερικοί καρεκλοκένταυροι της Συγγρού την αναγκαιότητα ελιγμών και ισορροπιών εκ μέρους του Σαμαρά. Μπορεί έτσι και να “δεχθεί” ακόμα και την κυβέρνηση Παπαδήμου. Υπό την  προϋπόθεση όμως ότι οι θέσεις της ΝΔ θα είναι ξεκάθαρες (θα τις καταλαβαίνουν δηλαδή όλοι και όχι μόνο στην Συγγρού) και ότι θα πάμε  σύντομα σε εκλογές. “Άλλη αναβολή δεν παίρνει” λένε όλοι.

4. Ένα μόνο πράγμα δεν θα δεχθεί ο κόσμος, με τίποτα: Να μην υλοποιήσει ο Σαμαράς την υπόσχεσή του για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της Νέας Δημοκρατίας.

 Αυτά είναι τα δικά μου συμπεράσματα και θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι με …γλίτωσε από την περαιτέρω ανάπτυξη τους ο φίλος “Σον Πεν” που φαίνεται ότι έκανε το ίδιο με μένα στις διακοπές και μόλις μου έστειλε το εξής κομμάτι.

«Καλός ο Σαμαράς αλλά με ποιους”;

Οι γιορτές ήσαν για μένα μια ευκαιρία να αξιολογήσω την στάση των Πολιτών απέναντι στις Πολιτικές εξελίξεις. Γενικώς ανήκω στην κατηγορία όσων έχουν ανοιχτές πύλες στην κοινωνία όχι μόνο λόγω της  επαγγελματικής μου δραστηριότητας αλλά και της σχεδόν αδιάλειπτης ενασχόλησής μου με τα κοινά. Οι ευχές όμως των εορτών μου έδωσαν ένα ευρύτερο πεδίο έρευνας των πολιτικών αντιδράσεων που παγιώνονται στη χώρα.

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι.

Αν η Ν.Δ δεν αλλάξει εικόνα προεκλογικά, αν δεν τολμήσει να πετσοκόψει όσους τη συνδέουν με το κυβερνητικό της παρελθόν, αν δεν εννοήσει ότι με αυτή την ηγετική ομάδα το 30% μπορεί να είναι πλαφόν, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για τη χώρα.

Ειλικρινώς διαπίστωσα πως ακόμη και οι βέβαιοι ψηφοφόροι της Ν.Δ δεν διαθέτουν τη σιγουριά της αποτελεσματικής διακυβέρνησης ούτε της αυτοδυναμίας ούτε τη διάθεση να πολεμήσουν γι΄αυτή.

Η μόνιμη επωδός στα σχόλιά τους ήταν: «Καλός ο Σαμαράς αλλά με ποιους”;

Οι αντίθετες- σε μια πλήρη αναδιάταξη της εικόνας της Ν.Δ- απόψεις υποστηρίζουν πως η αναταραχή που θα προκαλέσει μια τέτοια ενέργεια, θα φουσκώσει τα πανιά των Ντόρας- Καρατζαφέρη και θα οδηγήσει τους κομμένους  στα ψηφοδέλτιά τους.

Ασ

Keywords
Τυχαία Θέματα