Οι βενιζελικοί θέτουν θέμα ηγεσίας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σχέδιο τελικής αιφνιδιαστικής επίθεσης έχουν καταστρώσει οι βενιζελικοί για την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσουν να περάσουν από την ΚΟ την εκλογή εδώ και τώρα νέου αρχηγού είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στην ΚΟ!

Οι βενιζελικοί, που έχουν ισχυρή παρουσία ανάμεσα στους βουλευτές, θα επικαλεστούν την απουσία ηγεσίας της ΚΟ (που είχε ως αποτέλεσμα να μην ψηφιστεί η ρύθμιση

Λοβέρδου) και τον φόβο να μην περάσουν τα νέα μέτρα του PSI και της δανειακής σύμβασης, που θα λειτουργούσε ως θρυαλλίδα και για τη χώρα και για το ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο Παπαδήμος έως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το PSI αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση, άρα χρειάζεται νέα ηγεσία.

Θα καταθέσουν δύο προτάσεις: α) την πρόταση Βενιζέλου για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, β) την πρόταση Σκανδαλίδη για εκλογή προέδρου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Με το σχέδιο αυτό εκτιμούν ότι ο Βενιζέλος είτε θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από τώρα, είτε θα αποκτήσει το «πολιτικό πλεονέκτημα» ενόψει της εκλογής από τη βάση ως πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τους σχεδιασμούς των βενιζελικών ενισχύουν και οι εξελίξεις ως προς τις εθνικές εκλογές. Σήμερα το πιθανότερο είναι να γίνουν εκλογές πριν από το Πάσχα – μάλλον στις αρχές Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, άρα πρέπει να γίνει γρηγορότερα και από άλλο σώμα – ως γνωστόν, ο Βενιζέλος θέλει να αποφύγει την εκλογή από τη βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα