Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «έκαψαν» τον Πετσάλνικο

Η «γιάφκα» στο σπίτι του Γ. Ντόλιου έριξε την ταφόπλακα στην πρωθυπουργία Πετσάλνικου. Το βράδυ της Τετάρτης είχαν μαζευτεί πάνω από 10 βουλευτές και υφυπουργοί, οι οποίοι έπαιρναν τηλέφωνο σε υπουργούς (Λοβέρδο, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου κ.α.) και τους έλεγαν ότι «εκπροσωπούμε 50 βουλευτές και σας στέλνουμε μήνυμα να βρείτε λύση αύριο». Αυτή η πρωτοβουλία έκανε τον ΓΑΠ, που είχε ήδη διακόψει την

σύσκεψη στο Προεδρικό, να καμφθεί οριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι υφυπουργοί Τιμοσίδης, Μπόλαρης (και οι δύο στο υπουργείο του Λοβέρδου…) και Δριβελέγκας, καθώς και βουλευτές όπως Κεγκέρογλου (πρωτοστάτησε στην σύνταξη της χειρόγραφης επιστολής), Παντούλας, Ζωίδης, Τσώνης, Ντόλιο, Βαρβαρίγος, Παπαδόπουλος.

Οι βουλευτές, που πίεζαν για Παπαδήμο ή Βενιζέλο, συνέταξαν επιστολή όπου ανέφεραν: «Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του πρωθυπουργού. Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας».

Μία διαφορετική εκδοχή δίνει από την πλευρά του ο Βασίλης Έξαρχος, γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται ότι είναι ο υπεύθυνος για να ελέγχει τους βουλευτές και το ενδεχόμενο μίας επιστολής τον πλήττει πολιτικά. Ο Έξαρχος δεν μιλά για επιστολή, αλλά διέρρευσε ότι επικοινώνησαν 50 – 60 βουλευτές μαζί του «σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις». Εκείνος μετέφερε όσα του είπαν στον Γ. Παπανδρέου και μετά πήρε όλους τους βουλευτές και τους ενημέρωσε ότι πλέον «ο πρωθυπουργός γνωρίζει» τις αντιδράσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα