Οικονόμου, Γιομπαζολιάς προς τον Κουβέλη

Με κατεύθυνση τον… Κουβέλη αποχώρησαν από το Άρμα Πολιτών ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και ο Μάκης Γιομπαζολιάς.

Όπως είχε γράψει το antinews (16 Οκτωβρίου, «Άρχισε στο ΠΑΣΟΚ η μετά-Παπανδρέου εποχή», ο Οικονόμου δημιούργησε την κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες». Μαζί τους και ο πρ. βουλευτής Νίκος Γαλανός (γνωστός από την παρουσία του στο Ειδικό Δικαστήριο που του εξασφάλισε θέση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ…).

Οικονόμου και Γιομπαζολιάς

είχαν προχωρημένες συζητήσεις με τον Κουβέλη για συνεργασία, όμως δεν μπόρεσαν να πείσουν την συντριπτική πλειοψηφία του Άρματος, ούτε και τον Δημαρά που συζητά ισότιμη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείει και την αυτόνομη κάθοδο. Η βασική διαφορά είναι ότι ήθελαν να παίξουν ρόλο στο ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν ότι ο Κουβέλης (που θα έχει και την στήριξη του Μαλέλη από το STAR) θα το κάνει, ενώ το Άρμα Πολιτών «κινείται σε αντιπαράθεση με τα μνημονιακά κόμματα και πολιτικές και σε όσους τρέφουν αυταπάτες σχετικά με το ΠΑΣΟΚ». Έτσι υποχρεώθηκαν να φύγουν από το Άρμα και να συγκροτήσουν κίνηση – βρήκαν ήδη και γραφεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρξε προετοιμασία.

Άλλωστε η δημιουργία της κίνησης είχε συζητηθεί και στην συνάντηση του Βασίλη Οικονόμου με τον υπουργό Παντελή Οικονόμου στο πλαίσιο των διεργασιών για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, όπως είχε γράψει το antinews (στις 13 Οκτωβρίου «Τι συζήτησε ο Οικονόμου από το “Άρμα Πολιτών” με τον Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ;».

Keywords
Τυχαία Θέματα