Όλα αλλάζουν, αλλά οι φόροι παραμένουν

O Παπανδρέου έφυγε, ο Παπαδήμος ήρθε αλλά οι φόροιφόροι και ο κόσμος σύντομα θα καταλάβει ότι τίποτε δεν άλλαξε στην τσέπη του. Καταιγίδα σημειωμάτων από την εφορία θα γεμίσουν τα γραμματοκιβώτιά μας καθώς τα ταμεία είναι άδεια και το υπουργείο Οικονομικών ποντάρει σε αύξηση κατά 100% την ημέρα

στα έσοδα προκειμένου να μην υπάρξει και νέα μαύρη τρύπα.

Οι εισπράξεις από τα αυθαίρετα δεν πάνε καθόλου καλά αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά ενώ το χαράτσι στα ακίνητα έχει μπλέξει στα απίστευτα λάθη και τη γραφειοκρατία. Γι’ αυτό και η εφορία αναζητά άλλους τρόπους να αδειάσει τις τσέπες μας και να γεμίσει τα ταμεία.

Έτσι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν τα εξής σημειώματα:

Τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. και μοτοσικλετών σε εκατομμύρια Έλληνες, τα οποία είναι και αυξημένα πάνω από 10%. Αφορά σε 6,7 εκατ. πολίτες.Ξεμπλόκαραν τα ειδοποιητήρια για το ΕΤΑΚ του 2009 κι έτσι θα αποσταλούν 1,6 εκκαθαριστικά με στόχο την είσπραξη 150 εκατ. Το πρόβλημα με το ΕΤΑΚ είχε προκύψει όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε μπλοκάρει τη σύμβαση με την εταιρεία Unisystems.Ερχονται επίσης 800.000 πολυεκκαθαριστικά με έκτακτες εισφορές εισοδήματος, αντικειμενικών δαπανών και τέλη επιτηδεύματος. Όσοι λάβουν το ραβασάκι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, η οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ, έως το τέλος Δεκεμβρίου.Αποστέλλονται 352.157 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος. Από αυτά 79.123 είναι χρεωστικά και οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν σε μία δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου πρόσθετους φόρους 118,5 εκατ. ευρώ.Εντός του Δεκεμβρίου τα εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ του 2010 θα έλθουν για να συμπληρώσουν το πάζλ της οικονομικής αφαίμαξης.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν σε λίγους μήνες να πληρώσουν τέσσερις φόρους και συγκεκριμένα: Την έκτακτη εισφορά του 2011 και του 2012 μέσω της ΔΕΗ. Τον ΦΑΠ για το 2010 που είχε κολλήσει στις εφορίες και το ΕΤΑΚ του 2009. Καλύτερα να το πουλήσουν δηλαδή παρά τέτοια επιδρομή.

Μετά από το φορο-σοκ ας κάνουν καμιά αληθινή δημοσκόπηση για να δούμε πόση αποδοχή θα έχει ο κ. Παπαδήμος και η κυβέρνησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα