Όταν γράφαμε τι θα συμβεί με το Μνημόνιο και μας έλεγαν….γραφικούς..

του Κώστα Ροδινού

 Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν! 

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε την μέρα που ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο, την προσφυγή της κυβέρνησής του στο ΔΝΤ

 Το πολιτικό σύστημα δεν θ’ αντέξει το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δεν ήρθε για να σώσει τη χώρα.  Ήρθε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών της και της πλουτοκρατίας

«Η Ιστορία είναι σαν

την απατημένη σύζυγο», μας  είπε πριν χρόνια ένα καθηγητής στο μάθημα διεθνών σχέσεων, «δεν ξεχνάει και στο τέλος σ’ εκδικείται για ό,τι έκανες!»  Τον θυμήθηκα  καθώς έβλεπα  τον κ. Παπανδρέου, με φόντο το πανέμορφο τοπίο του Αιγαίου , να ανακοινώνει και επισήμως την υποδούλωση της χώρας μας, άγνωστο για πόσο χρόνο, στο ΔΝΤ.

Επειδή, κάποιοι κονδυλοφόροι της περίφημης «τέταρτης εξουσίας» προσπαθούν εδώ και μέρες να μας εμφανίσουν το ΔΝΤ ως πανάκεια ή τον «παιδονόμο», που θα έρθει και θα βάλει τάξη σε μια …άτακτη χώρα,  δεν έχουν ιδέα τι   μας περιμένει. Πιθανόν και να μη  θέλουν να μάθουν γιατί δεν τους αφορά προσωπικώς,  αυτή τη στιγμή!  Καλά φυλασσόμενοι, από την  αστυνομία (την οποία συστηματικά  λοιδωρούν)  στις πολυτελείς επαύλεις τους, ίσως  πληρώσουν κατιτίς παραπάνω τη  βενζίνη, αλλά δε νοιώθουν  την ακρίβεια (ακόμα τουλάχιστον).  Όμως, όταν αρχίσουν να περικόπτονται  οι παχυλοί μισθοί τους (τα έσοδα στα ΜΜΕ είναι συρρικνωμένα λόγω περιορισμού των διαφημίσεων) , και θα βλέπουν τα κύματα των desperados να στρέφονται και εναντίον τους, τότε θ’ ανέβουν στα κεραμίδια και θ’ αρχίσουν τις κραυγές. Τότε θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Θα το εξηγήσω παρακάτω.

1. Το ΔΝΤ, όπου κλήθηκε να εφαρμόσει τις πολιτικές του, επιβλήθηκε ως έσχατη λύση ανάγκης και όχι  ως εναλλακτική επιλογή σωτηρίας. Και  αυτό γιατί το ΔΝΤ, δεν  κανένας φιλάνθρωπος μηχανισμός, αλλά το σκληρότερο πρόσωπο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καρτέλ. Ούτε ευαισθησίες έχει, ούτε σκοπιμότητες εξυπηρετεί, ούτε για την πολιτική ενδιαφέρεται.

2. Το ΔΝΤ, δε έρχεται για να σώσει τη χώρα.  Έρχεται  για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών μας.  Αυτό  τους ενδιαφέρει και τίποτα περισσότερο. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές πομφόλυγες για να μας χρυσώσουν το χάπι

3. Το ΔΝΤ, ουδόλως ασχολείται με τους ανθρώπους και τις ανάγκες της κοινωνίας. Πρώτιστο  μέλημα της συνταγής του είναι να κόψει τις δαπάνες του κράτους. Να ξεθεμελιώσει, αυτό που έχουμε μάθει να λέμε, κοινωνικό κράτος.  Άρα τα μέτρα του ΔΝΤ θα προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις. Και  είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος λαός της Ευρώπης.  Αν οι πολιτικές αυτές περάσουν στην Ελλάδα, χωρίς ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις, τότε στις άλλες χώρες μπορεί να τις επιβάλλουν αδιαμαρτύρητα!

4. Το ΔΝΤ,  δεν  προτείνει  καμιά  αναπτυξιακή  πολιτική.  Για αυτό το λόγο παντού  οι συνταγές του οδηγούν σε δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου και βαθειά  ύφεση. Και επειδή στην Ελλάδα η ατμομηχανή της ανάπτυξης ήταν οι  δημόσιες δαπάνες, η μείωση τους, θα εμβαθύνει την ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα