Όταν το Antinews πρότεινε τον Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σήμερα έκανε και μια δήλωση στήριξης ο κ. Καραμανλής. Αισθάνεστε ότι είναι δίπλα σας ο κ. Καραμανλής;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Έχουμε άριστες σχέσεις, τις καλύτερες σχέσεις έχουμε.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Οι οποίες έχουν και βάθος και διάρκεια; Διότι κάποιοι λένε ότι μπορεί, ανάλογα με τις εξελίξεις..

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Και βάθος και διάρκεια και μέλλον.΄΄

Η δήλωση αυτή του Σαμαρά στη χθεσινή συνέντευξη του στον ALPHA πυροδότησε τα … αναμενόμενα

σενάρια, αφού για πολλούς αυτό το «μέλλον» παραπέμπει κατευθείαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι το Antinews το είχε προτείνει πρώτο. Η ιδέα ήταν του Κώστα Ροδινού και διατυπώθηκε για πρώτη φορά εδώ την 1η Οκτωβρίου 2010 : Όταν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, μπορεί να αναθέσει στον Καραμανλή ειδικούς ρόλους :

Προφανώς και ο Καραμανλής δεν τελείωσε πολιτικά. Όμως, ο ελληνικός λαός του έδωσε απλόχερα δυο εκλογικές νίκες. Πόσοι έλληνες πολιτικοί είχαν παρόμοιες ευκαιρίες; Ούτως ή άλλως, οι πρώην πρωθυπουργοί είναι θεσμικοί παράγοντες του πολιτεύματος και αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα και πρέπει να αξιοποιούνται. Μπορούν μετά το πέρας της θητείας τους να αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές και ρόλους.

Μετά την σκυτάλη πήρε ο γνωστός κεντροδεξιός βομβιστής Φαήλος Κρανιδώτης και το έγραψε εδώ: Ούτε που υποψιάζεστε αυτό που θα ‘ρθει…

Σίγουρα το κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής δεν έκλεισε. Ο Έλληνας ηγέτης που είπε όχι στο Βουκουρέστι, ο άνθρωπος που συνεργάστηκε αρμονικά με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για την αποτροπή της εφαρμογής του Απαρτχάϊντ στην Κύπρο, ο Πρωθυπουργός που προσπάθησε να βάλει την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη, δικαιούται να είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας, όταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα