Ό,τι… Λάμπη δεν είναι χρυσός για τη νέα ΕΡΤ που παρά το «ντου», παραμένει ΝΕΡΙΤ

Απογοήτευση, ερωτηματικά και υποψίες σκόρπισε η νέα σελίδα που έγραψε με τραγική καθυστέρηση ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την «αναγεννημένη» από τις στάχτες της ΕΡΤ – σε μια απονενοημένη επιχείρηση εξυπηρέτησης ενός συμβολισμού που δεν κατάφερε ούτε καν την ύστατη ώρα να αλλάξει και αυτό το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ…

Ακολουθώντας μια πεπατημένη δεκαετιών, ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν έκανε την πολυπόθητη διαφορά, τουναντίον περιορίστηκε, επαφέθηκε και επαναπαύτηκε στην πατενταρισμένη επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σύμβολο και αυτός μιας ΕΡΤ που θα έπρεπε να αγαπάμε να μισούμε.

Και τούτο γιατί μεταξύ άλλων, ο Ταγματάρχης και επί υπουργίας Ηλία Μόσιαλου και κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου, δεν είχε διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΤ1 , ούτε με τον περιορισμό των 19 ραδιοφωνικών περιφερειακών σταθμών. Επιπλέον είναι γνωστές οι αγαστές του σχέσεις με τον πρώην υπουργό Παντελή Καψή, η θητεία του οποίου ήταν casus belli για τους εργαζόμενους, εξαιτίας της άμεσης εμπλοκής στο στήσιμο της ΝΕΡΙΤ, στα γκρεμίδια της ΕΡΤ.

Στο Μαξίμου, που αμήχανα παρακολούθησε το «ντου» των εργαζομένων της ΠΟΣΠΕΡΤ χθες το μεσημέρι παίζοντας την κολοκυθιά αναφορικά με την αναγκαιότητα των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή, οι απόψεις διίστανται και τα σεξπηρικά διλήμματα έδωσαν και πήραν μια σειρά πράξεις και πρακτικές.

Η κυβέρνηση για το Λάμπη Ταγματάρχη, έχει μάλλον, δύο επιχειρήματα: η τεχνοκρατική, υποτίθεται πλευρά του κόμματος – «μωσαϊκό» θεωρεί τον ιστορικό διευθύνοντα της ΕΡΤ παντογνώστη της μπίζνας της τηλεόρασης, με δεδομένη την εμπειρία του και στη συνδρομητική τηλεόραση (λέγε με Nova).

O Λάμπης – λένε οι υποστηρικτές και προτείνοντές τον - διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ την εποχή που σημείωσε την υψηλή της κερδοφορία των 56,9 εκατ. ευρώ, εν έτει το 2011. Ηρωοποιήθηκε δια της πλαγίας οδού όταν βρέθηκε στο στόχαστρο των νεοδημοκρατών και του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, με την υπόθεση Champions League. Το επιχείρημα είναι μονοσήμαντο: Ήθελαν στο Μαξίμου κάποιον του τεχνοκρατικού φυράματος, έναν άνθρωπο της αγοράς, να γνωρίζει εκ βαθέων τα μυστικά της παραγωγής, να μπορεί να υλοποιήσει το σχέδιο, να ξέρει τα σκάνδαλα και να μην τα επαναλάβει, να μπορεί να αντιπαραταχθεί στους διαπλεκόμενους καναλάρχες. Ποιος όμως στήριξε εκ των ένδον τον νέο ισχυρό άνδρα της ΕΡΤ;

Σίγουρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά από εισήγηση του Σπύρου Σαγιά και δεδομένου ότι αποσύρθηκε ο Νίκος Μιχαλίτσης, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ, και αγωνιστής της ERTOPEN, που δεν αποκλείεται τελικά να μην συμμετάσχει ούτε στο ΔΣ, έχοντας διαφορετική αντίληψη από το Λ. Ταγματάρχη για το μέλλον λειτουργίας της ΕΡΤ. Για την ιστορία, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μαξίμου βρέθηκαν ο υπουργός Νίκος Παππάς ο υπεύθυνος του.. γραφείου Τύπου της κυβέρνησης Θόδωρος Μιχόπουλος, ο Λάμπης Ταγματάρχης και ο Νίκος Μιχαλίτσης. Τελικά, όμως δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες και ο Ν. Μιχαλίτσης αποσύρθηκε.

Πρόεδρος θα οριστεί ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής, ενώ δύο από τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο ΔΣ, είναι ο Νίκος Τρανός και η Έλλη Παπακωνσταντίνου.

Τα παλιά οικοδομικά υλικά ξαναφτιάχνουν λοιπόν τη νέα ΕΡΤ μιας αριστερής κυβέρνησης που μοιάζει να στερείται στελεχών με εμπειρία στα της πραγματικής αγοράς και με εμβέλεια τύπου Λάμπη.

Μπορεί η ΕΡΤ να έκλεισε με ένα μαύρο που δεν τιμά τη δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο ξανανοίγει με κάτι που λάμπει χωρίς να είναι χρυσός.

Το παραδέχονται και το υποστηρίζουν όλοι: «Όποιος διευθύνων σύμβουλος ή υπουργός νομίζει πως πάνω στις πλάτες μας θα χτίσει καριέρες είναι γελασμένος”, είπε από την κεντρική πόρτα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου επικρατείας, και στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ. “Ζητάμε να αποδώσουμε την αγάπη στην κοινωνία”, είπε και συμπλήρωσε: “Πολλούς έχουμε δει να έρχονται, και πολλούς περισσότερους να φεύγουν”. Και ο Λάμπης είναι Τρίτη φορά που ξαναέρχεται στην ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
μιχαλιτσης, labis ert proin nova
Τυχαία Θέματα