Πάει … χάλασε η Ευρώπη. Και ο Ρεν υπέρ της ανάπτυξης και κατά της λιτότητας!

18:27 5/5/2012 - Πηγή: Antinews

Μια ακόμη φωνή υπέρ της χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, αυτό που στην ουσία διαλύει τη μια χώρα μετά την άλλη, καταγράφηκε, μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα. με δηλώσεις του στους «Financial Times»  ο πολλές φορές σκληρός Ολι Ρεν τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων

λιτότητας και της αύξησης των κρατικών δαπανών καθώς και στην αναπροσαρμογή των όρων που έχουν τεθεί.

Το δημοσίευμα των «Financial Times» είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κι ενώ κάποιοι στη Γερμανία ακόμη επιμένουν ότι η νίκη Ολάντ δε θα αλλάξει τίποτε. Ένας σκληρός πόλεμος επικράτησης της πολιτικής που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια και που θα κρίνει και το μέλλον της Ελλάδας, εφόσον αυτή επιλέξει φυσικά την ευρωπαϊκή πορεία κι όχι την απομόνωση.

 «Το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Σταθερότητας δεν είναι χαζό.Ναι, το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ βασίζεται σε κανόνες…αλλά ταυτοχρόνως δίνει σημαντικό περιθώριο προσαρμογής όσον αφορά την εφαρμογή του» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Ρεν. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι σημερινές δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου αντανακλούν το νέο κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, με τις φωνές που τάσσονται πλέον ανοιχτά υπέρ της ανάπτυξης να πληθαίνουν.

Φαίνεται ότι ο Ρεν αποφάσισε να πατήσει πόδι και να ταχθεί κατά του Βερολίνου προτείνοντας αύξηση των δαπανών για την ανάπτυξη και κονδύλια που θα κατευθυνθούν σε μεγάλα έργα και σε νέες θέσεις εργασίας.

Η νίκη του Ολάντ δημιουργεί ελπίδες ότι χώρες όπως η Γαλλία θα πάψουν να είναι το «σκυλάκι» της Μέρκελ και θα οδηγήσουν σε αλλαγή της συνταγής της λιτότητας που ακολουθείται.

Ασφαλώς η στροφή του Ολι Ρεν και άλλων Ευρωπαίων όπως ο Ντράγκι, δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό την Ελλάδα. Τους επόμενους μήνες θα κριθούν πολλά για τη χώρα μας και η πολιτική των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο κράτος, δεν πρέπει να σταματήσει. Ότι δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, πρέπει να γίνουν:

Διότι η ανάπτυξη μ,ε τη βοήθεια των άλλων είναι καλή. Όχι όμως για χώρες που θα συνεχίσουν να είναι βουτηγμένες στη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, το πελατειακό σύστημα. Ιδού, λοιπόν, το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης και το νέο όραμα της ελληνικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα