Πάνω απ’ όλα η υγεία

Του Χρήστου Μπολώση

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Το Antinews να πούμε, βαστάει η σκούφια του από το περιοδικό «Αντί», το οποίο ήτανε και πολύ το πανίσχυρο Βιμ που καθάριζε τα πάντα, αν θυμάστε οι παλιότεροι που μετράνε όλοι παρά κάτι αιώνα έναν και παίρνουν φάρμακα χούφτες δύο.

Το «Αντί» λοιπόν είχε βγάλει στη φόρα κάτι σκάνδαλα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Κάτι Κοσκωτάδες και τα τοιαύτα. Τα πράγματα προόδευσαν και μαζί με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, περάσαμε από το «Αντί» στο Antinews,

που έχει κι΄ αυτό νεφρί και δεν κιοτεύει, καθόσον βάζει το χέρι στην πληγή, που ‘λεγε ο μεγάλος Κόκοτας και την ξύνει, μέχρι να καθαρίσει.

Έχουμε τώρα έναν υπουργό τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος από ακροδεξιός και στελεχάρα του ΛΑΟΣ του άλλου δεξιού του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος και ψήφισε τα μνημόνια και τώρα ανακάλυψε ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι απλώς Μωυσής και Μέγας αλλά ο Λιβάϊ Γκαρσία, που βάζει δύο γκολ στην καθισιά του.

Ο κ. Άδωνης λοιπόν, κάθισε έστυψε το μυαλό του και έλυσε το πρόβλημα της ελλείψεως των γιατρών. Είπε λοιπόν «Γιατρούς δεν έχουμε. Αντί να προσλάβουμε και να κομπλάρουμε τα δημόσια νοσοκομεία, που παλεύουνε με ένα τραυματιοφορέα και ένα νοσοκόμο, να κάνουμε λαϊκές απογευματινές. Δηλαδή, αφού το πρωί δεν έχουμε, θα βρούμε το απόγευμα. Πώς; Δίνοντας κάτι παραπάνω». Συνέχισε λοιπόν ο σοφός άνθρωπος «Ρε τι λέει το Σύνταγμα; Ότι το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών χωρίς έτερες διευκρινίσεις. Άρα ό,τι γουστάρουμε κάνουμε και είμαστε και νόμιμοι».

Έκατσε το λοιπόν και χώρισε τις εγχειρήσεις σε κατηγορίες, όπως το ποδόσφαιρο να πούμε super league 1, super league 2 και λοιπά. Αρωτάει λοιπόν ο αρμόδιος πού σε πονεί και πού σε σφάζει και πιάνεις σειρά για τη λαϊκές απογευματινές που λέγαμε.

Να λοιπόν τι σκέφτηκε ο μέγας Άδωνης κι άμα σας αρέσει:

α. Πολύ μικρή επέμβαση, όπως καταρράχτης να πούμε, ευρώ 300 (τζάμπα πράγμα), διότι, σου λέει, αν πας σε ιδιωτική θα πλερώσεις ευρώ 800, άρα να είσαι κι ευχαριστημένος και φύγε να μη σε τιμωρήσω.

β. Μικρή. Εδώ δεν μας λέει ποιά είναι η μικρή, πάντως ευρώ 500.

γ. Μεσαία. Παρομοίως, ευρώ 900.

δ. Μεγάλη, ευρώ 1.200.

ε. Βαριά, ευρώ 1.600. Ως Βαριά και Μεγάλη επέμβαση το σεβαστό υπουργείο χαρακτηρίζει μια αρθροπλαστική ισχίου ή αρθροπλαστική γόνατος και σε παρηγορεί λέγοντας ότι αν την κάνεις σε ιδιωτική κλινική θα πληρώσεις πάνω από 3.500 ευρώ.

Και επειδή ψυλλιάζονται ότι ψυλλιαζόμαστε πού το πάνε, σπεύδουν να διευκρινίσουν: «Σκοπός μας δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, σκοπός είναι η διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα. Μόνο ένας άνθρωπος ανόητος θα πίστευε στην κατάργηση του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ το αγαπάμε το φροντίζουμε και για αυτό εργαζόμαστε». Σκέψου και να μη το αγαπούσανε…

Μια απορία: Πώς οι γιατροί το πρωί δεν μπορούν και μπορούν το απόγευμα;

Και τώρα εγώ, γιατί αρχίζω να σκέφτομαι κάτι για ιδιωτικούς υγειονομικούς κολοσσούς, που δουλεύουν εκεί κάτι παιδάκια δικά μας;…

Τέλος πάντων. Τούτων δοθέντων, ας αναφωνήσωμεν εν εξάλλω καταστάσει όλοι, ομού μαζί σαν τον κ. Άδωνη: «Και α και ου και ΔΑΠ Νου Δου Φου Κου».

Το (αναπάντητο) ερώτημα είναι, πότε ο κ. υπουργός έμαθε το σύνθημα αυτό. Μάλλον όταν ήταν στον ΛΑΟΣ…

Και συ λαέ βασανισμένε… καλά σου κάνουνε.

Να’ μαστε όλοι καλά και στους αρμοδίους το εικονιζόμενο ύπερθεν ιατρικό εργαλείο. Ήγουν, κλύσμα το μεγαλοπρεπές.

The post Πάνω απ’ όλα η υγεία appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα