Πανστρατιά για μια Νέα Ελλάδα κήρυξε ο Σαμαράς

Πανστρατιά για να γίνει η ΝΔ πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία κήρυξε σήμερα από την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του ο  Αντώνης Σαμαράς.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια μας άμεσα, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του. Γι αυτό το λόγο χρειάζεται να γίνουν εκλογές

μέσα στο επόμενο δίμηνο, για να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα, κι αμέσως μετά να αναζητήσουμε και να βρούμε όλα τα μέσα για να συγκρατήσουμε την ύφεση και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Οι εκλογές αυτές, είπε, ακόμα “θα είναι οι πιο καθοριστικές μετά από αυτές του 74″ και στόχος της ΝΔ είναι να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που ζητούν να αλλάξει η Ελλάδα πορεία. για μια Νέα Ελλάδα, με σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και κοινωνική συνοχή.  Αυτό το ρεύμα θα γίνει τελικά πλειοψηφικό στην κοινωνία.

Ο κ. Σαμαράς άνοιξε επίσης παράθυρο για επιστροφή στο κόμμα των διαγραφέντων βουλευτών λέγοντας ότι ” θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ’ όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες,  ότι συστρατεύονται με την Παράταξη….”

Στην μάχη μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι “και όχι σκορποχώρι” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:” Ήδη αρχίζει μια πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών.  Και κανείς δεν περισσεύει. Αλλά πριν συστρατευθούμε όλοι, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή. Τωρινή και μελλοντική.  Διότι δεν έχουμε μπροστά μας μόνο τη μάχη των εκλογών.

Έχουμε και την πολύ πιο σημαντική μάχη που θα δώσουμε μετά τις εκλογές, για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε άρρηκτα ενωμένοι. Όχι «σκορποχώρι»…

 Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία:

Για την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Σαμαράς είπε καταρχήνότι η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και περιθώρια να βγει από την κρίση και εξήγησε ότι  απόφαση αυτή έχει τρείς μεγάλες διαφορές από το πρώτο Μνημόνιο, και μία μεγάλη ομοιότητα:

 – Η πρώτη διαφορά είναι ότι τώρα γίνεται «κούρεμα» δηλαδή απευθείας μείωση του χρέους. Το οποίο στο μεταξύ είχε καταστεί μη βιώσιμο.

– Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι μειώνεται και το επιτόκιο δανεισμού, ενώ προηγουμένως είχε ανέβει. Και μάλιστα με τιμωρητικό τρόπο…

– Η τρίτη μεγάλη διαφορά είναι ότι η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου. Ενώ τότε δεν μετακινήθηκε καθόλου.

 – Από την άλλη πλευρά, η ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο, είναι ότι διατηρείται η ίδια συνταγή. Εξακολουθεί να λείπει ο τρίτος – και πιο σημαντικός πλέον – πυλώνας της Ανάπτυξης.

 Αλλά τώρα – και ανεξάρτητα από το τι περιλαμβάνει η νέα σύμβαση – υπάρχουν προοπτικές να επιτύχουμε στο μέλλον αναπτυξιακά μέτρα.

Από που θα προέλθουν τέτοιες αναπτυξιακές προοπτικές:

-  Πρώτον, από τα ευρω-ομόλογα, τα οποία ήδη συζητούνται όλο και περισσότερο. Και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να γίνουν τελικά, μέσα στον επόμενο χρόνο.

-  Δεύτερον, από την πολιτική πίεση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο, για μέτρα Ανάκαμψης, ειδικά στοχευμένα στις χώρες που πλήττονται περισσότερο

Keywords
Τυχαία Θέματα