Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Ούτε και απόψε το βράδυ βγήκε καπνός από το Σύνταγμα. Η συνάντηση της τρόικας με τον Γ. Στουρνάρα τέλειωσε τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μικρή πρόοδρος τις διαπραγματεύσεις, αλλά ούτε τελικές αποφάσεις υπήρξαν ούτε και μπορεί να ανακοινωθεί κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που σημαίνει

ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλα αγκάθια, αλλά που ενδεχομένως να πάρουν μερικές ημέρες για να ξεπεραστούν. Ισως τελικά επικρατήσει το σενάριο να κλείσει το 95% και να μείνει σε εκκρεμότητα ένα 5% του πακέτου που θα κλείσει αργότερα. Υπάρχει και το σενάριο της εφαρμογής του προγράμματος σε δύο φάσεις: εάν μέχρι το 2014 η Ελλάδα καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους, καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και περιορίσει την ύφεση, δεν θα είναι  υποχρεωμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα για τη διετία 2015-2016.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον στη συνάντηση της Πέμπτης αποφεύχθηκε νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας και κόπηκε με το μαχαίρι κάθε άλλη απαίτηση για περικοπές. Οσο για τον Π. Τόμσεν ο οποίος αποχώρησε κάποια στιγμή προκαλώντας αναταραχή, τελικά επέστρεψε κατά τις 11 αφού πρωτα είχε συζητήσεις με τα αφεντικά του στο ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα