Πέμπτη μέρα επιθέσεων στη Γάζα, ενώ κλιμακώνεται ο διπλωματικός αγώνας

Συνεχίζεται για πέμπτη διαδοχική ημέρα το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς να πλήττουν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου αλ-Κουντς στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους,. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, το κτήριο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί.
Λίγη ώρα αργότερα, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε άλλες αεροπορικές

επιδρομές στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ. Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, που έχει λάβει θέση ανοικτά της Λωρίδας, σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης είναι τραγική. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι δηλώνει απροκάλυπτα στην εφημερίδα Haaretz ότι σκοπός της επιχείρησης είναι «να στείλουμε τη Γάζα στο Μεσαίωνα. Μόνο τότε το Ισραήλ θα ηρεμήσει για τα επόμενα 40 χρόνια».
Παράλληλα συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς μεταβαίνει σήμερα σε Ιερουσαλήμ, Ραμάλα και Τελ Αβίβ προκειμένου να συναντηθεί με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους. Στο Κάιρο βρίσκεται ο επικεφαλής της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, ώστε να συναντηθεί με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον εμίρη του Κατάρ.

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-20383001

Keywords
Τυχαία Θέματα