“Περικοπές” και στο βασίλειο της Βουλής

Ούτε… 150 εκατ. ευρώ δεν προβλέπει ο προϋπολογισμός της Βουλής για τη λειτουργία του, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν το βράδυ της Τρίτης. Οι δαπάνες για το 2013 θα είναι 148.751.000 ευρώ, μειωμένες κατά 22% από το 2012, ωστόσο αίσθηση κάνουν ορισμένα στοιχεία. Για παράδειγμα ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση

του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων της Βουλής. Μάλλον οι βουλευτές μας βοηθούν στη μείωση της ανεργίας προσλαμβάνοντας κι άλλους συμβούλους και παρατρεχάμενους, διότι δε φτάνουν αυτοί που έχουν.

Επίσης, αυξάνεται κατά 300.000 ευρώ το κονδύλι για το πετρέλαιο θέρμανσης. Οι κακόμοιροι βουλευτές, δε μπορεί να σβήνουν τα σώματα και να κρυώνουν ενώ δεν προβλέπεται γι’ αυτούς επιστροφή φόρου.

Οι υπάλληλοι της Βουλή αμείβονται με ένα ποσό της τάξης των 26,5 εκατ. ευρώ. Εντύπωση κάνει ένα κονδύλι 2,9 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα για τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες από το 1974 και μετά.

Επίσης, 19,3 εκατ. θα δοθούν για αποζημιώσεις (άραγε θα είναι πετσοκομμένες όπως προβλέπει ο νέος νόμος;), 1,6 εκατ. ευρώ για συμμετοχές στις επιτροπές (δεν κόβονται οι κακές συνήθειες. Για να κάνουν τη δουλειά τους πρέπει να πληρώνονται με εξτραδάκια).

Δίνονται ακόμη 8,3 εκατ. για αντιμισθίες συνεργατών (μια χαρά λεφτά), 2,9 εκατ. για υπερωρίες υπαλλήλων που απασχολούνται σε βουλευτές, 1,7 εκατ. για έξοδα μετακίνησης. 8,1 εκατ. για επίδομα οργάνωσης γραφείου, 219 χιλ. για οικογενειακή παροχή, 729 χιλ. για εισφορά υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Μια χαρά λοιπόν στο βασίλειο της Βουλής. Αλίμονο στους πληβείους.

Keywords
Τυχαία Θέματα