Πλάκα με κάνεις Αλέξη;

Η σκηνή έχεις ως εξής: Η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με τους εταίρους-δανειστές, η χώρα έχει πάθει ασφυξία από την έλλειψη χρηματοδότησης, και την ίδια ώρα η ίδια η κυβέρνηση διαρρέει πως θα πάρει χρήματα από την τράπεζα των Brics. Μάλιστα, το iskra με άρθρο του, επικαλείται συνέντευξη του αντιπρόσωπου της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (BRICS) Σεργκέι Στορτσακ, και προτάσσει την ανάγκη η χώρα να δανειστεί από την συγκεκριμένη χρηματοδοτική

πηγή.

Και σε όλα αυτά, κολλάει, μόνο η περίφημη φράση που ακούγεται στη Βόρεια Ελλάδα: Πλάκα με κάνεις ρε φιλαράκι;

Ας αφήσουμε πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε αυτόματα με έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Έξοδο, μάλιστα που θα συνοδευόταν από σκληρούς όρους, γιατί κανείς δε σε αφήνει να φύγεις «σφυρίζοντας κλέφτικα» την ώρα που του χρωστάς.

Όπως και να το δει κανείς είναι ορθή διαπραγματευτική τακτική, την ίδια ώρα που διαπραγματεύεσαι με κάποιον, να διαρρέεις πως θα πάρεις χρήματα από κάποιον άλλον; Και πολύ περισσότερο να κάνει σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Δραγασάκης με το ΔΣ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών; Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όρισε ως υπεύθυνο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων αυτών τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Είναι εμφανής από τις εξελίξεις ο εναρμονισμός της κυβέρνησης με τις απόψεις Λαφαζάνη, ο οποίος μέσω Iskra έχει ζητήσει επανειλημμένα να ενταχθεί η Ελλάδα στην αναπτυξιακή τράπεζα.

Ποιον κοροϊδεύουν; Δεν πήραν το μάθημα από τα δήθεν 5 δις προκαταβολή του αγωγού; Δεν πήραν το μάθημα από την Κύπρο, στην οποία η Ρωσία δεν έδωσε ούτε καν 2 δις αν και διακυβεύονταν για αυτήν σημαντικότερα συμφέροντα;

Μήπως έχουν τίποτα δημοσκοπήσεις με «πεσμένο» το προφίλ του Τσίπρα και πάνε να το φτιάξουν; Και όλο αυτό την ώρα που η ελληνική κοινωνία, αγωνιά για το τι θα γίνει, και αν, σε 15 μέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Ούτε στο Δελφινάριο, αυτό το καλοκαίρι, τέτοιο θέατρο.

Με αυτές τις κινήσεις, η κυβέρνηση ειρωνεύεται τον λαό και εμπαίζει με την υπομονή του και οι ξένοι ειρωνεύονται την κυβέρνηση.

Για παράδειγμα λέει ο Φίλης «υπερόπλο το δημοψήφισμα».

Απαντά ο Σόιμπλε, με αρκετή δόση σαρκασμού πως «το δημοψήφισμα, είναι μια καλή ιδέα».

Είναι σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρο, πως πλέον οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν κόκκινες γραμμές. Από την στιγμή που οι κόκκινες γραμμές γίνονται γνωστές, η πλευρά που τις ορίζει δέχεται ότι οτιδήποτε πριν την κόκκινη γραμμή είναι πρόθυμη να το δώσει και οτιδήποτε μετά την κόκκινη γραμμή δεν πρόκειται να το διαπραγματευτεί. Με την δημοσιοποίηση των κόκκινων γραμμών τα χαρτιά έχουν ανοίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης άνευ λόγου.

Αφήστε λοιπόν το θέατρο γιατί το έργο το βλέπουμε εδώ και 3,5 μήνες και οι θεατές σας λιγοστεύουν. Γιατί μη μου πείτε πως υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που ΔΕΝ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και το έχει μετανιώσει; Σίγουρα όχι. Υπάρχουν όμως αρκετοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θέλουν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα