Πληροφορίες για κρισιμότατη συνεδρίαση της ΕΚΤ τη Δευτέρα

23:16 2/7/2015 - Πηγή: Antinews

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τη στάση της ΕΚΤ στο θέμα της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και των collateral, δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει

«κούρεμα» των collateral, δηλαδή των εγγυήσεων που καταθέτουν στην ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να λάβουν ρευστότητα.

Η αξία των εγγυήσεων που έχουν οι ελληνικές τράπεζες εξαρτάται από το τι θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Μάλτας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Josef Bonnici.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο, ο κ. Bonnici είπε συγκεκριμένα ότι η αξία των collateral που οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να προσφέρουν ως αντάλλαγμα για την παροχή ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Αν αυτή η εγγύηση καταρρεύσει, τότε δεν θα υπάρχει πλέον πιθανότητα για παροχή ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ο ελληνικός λαός ζει δύσκολες ώρες και κανένα έθνος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τραπεζικό σύστημα.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα