Ποιό είναι το τέλειο πρόσωπο;

Οι Άγγλοι λένε πως: beauty is in the eyes of the beholder, και μάλλον έχουν δίκιο.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική, και για αυτό ο Μικρός Οδυσσέας κόβει τις φλέβες του για την Scarlett Johanssen, εγώ θέλω να κάνω τατουάζ την  Sara Palin, και ο Δαναός ορέγεται την…. πιτσιρίκα Βάνα Μπάρμπα.

Η πιο όμορφη φάτσα όμως της Αγγλίας, δεν είναι μόνο υποκειμενικά αποδεκτή από κάποιους, αλλά αντικειμενικά αποδεκτή και από την επιστήμη!

Πρόκειται για την 18χρονη Florence

Colgate, που πρόσφατα αναδείχθηκε νικήτρια σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς με χορηγό την Lorraine Cosmetics.

Σύμφωνα λοιπόν με επιστήμονες, η όμορφη νεαρά  έχει ένα μαθηματικά τέλειο πρόσωπο.

Και όχι μόνο έχει μια απόλυτα συμμετρική γενική όψη, αλλά έχει και την βέλτιστη αναλογία, μεταξύ στόματος, ματιών, σαγονιού, και μετώπου.

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες πιστεύουν πως σε ένα πρόσωπο με τέλειες αναλογίες,  η απόσταση μεταξύ των ματιών θα πρέπει να είναι 46% του συνολικού πλάτους του προσώπου. Στην περίπτωση της  νεαρής Florence, η απόσταση αυτή είναι 44%.

Πέραν των παραπάνω αναλογιών, και σύμφωνα με την ερευνήτρια Carmen Lefèvre του πανεπιστημίου του St. Andrews, η  συγκεκριμένη κοπέλα διαθέτει και αρκετούς άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην τέλεια ομορφιά της, όπως είναι τα μεγάλα μάτια, τα ψηλά ζυγωματικά, και τα γεμάτα χείλη, που αποτελούν κλασικές και διαχρονικές ενδείξεις κάλλους.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς στον οποίο βγήκε πρώτη η Florence, που διοργάνωσε η εταιρία καλλυντικών Lorraine Cosmetics, ονομάζονταν «Lorraine: Naked», και οι διαγωνιζόμενες δεν θα έπρεπε να φοράνε μακιγιάζ, ούτε να έχουν υποστεί πλαστική ή διορθωτική επέμβαση.

Η Florence κατάφερε να μπει στη τελική  τριάδα των φιναλίστ, και στη συνέχεια να κερδίσει ην πρώτη θέση με ψήφους του κοινού.

Το έπαθλό της νικήτριας συμπεριλαμβάνει την φωτογράφηση της για διαφημιστικές γιγαντοαφίσες, που θα μπουν σε όλα τα καταστήματα Superdrug της Βρετανίας.

Η Florence είναι μαθήτρια λυκείου στο Kent, και σκοπεύει στο μέλλον να σπουδάσει διοίκηση οργάνωση επιχειρήσεων. Προς το παρόν εργάζεται τα Σαββατοκύριακα σε εστιατόριο fish and chips, ενώ ονειρεύεται να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ.

http://www.huffingtonpost.com/2012/04/24/florence-colgate_n_1448779.html?ref=weird-news?hpweird=y#s725909&title=Chandra_Bahadur_Dangi

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα