Πολύ χειρότεροι απ’ ό,τι δείχνουν

Δεν είναι τόσο κτηνάρες όσο τους νομίζετε. Είναι πολύ χειρότεροι. Οι σκέψεις τους είναι νοσηρότερες από τα λόγια τους

Του Παναγιώτη Λιάκου

Όσοι μιλούν πολύ κάνουν ένα πολύ βασικό λάθος: Μιλούν πολύ. Από τη στιγμή που το στόμα καταντά ένας απύλωτος κοπρώνας, θα φύγει από μέσα μπόλικο από το περιεχόμενό του. Και οσμές θα φύγουν προς τα έξω και τρωκτικά και κολεόπτερα και σκώληκες ίσα με το μπόι του δημόσιου χρέους.

Όταν κάποιος δεν

το βουλώνει το ρημάδι κάνει εχθρό του τον νόμο των πιθανοτήτων. Κάθε ώρα οπτικοακουστικής συνέντευξης, κάθε τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρέμβαση, κάθε δημόσια ομιλία είναι ένα ναρκοπέδιο με ενεργές και ανενεργές νάρκες. Οι πολλοί περίπατοι πάνω στο ναρκοπέδιο εγγυώνται το… «μπουμ». Κι όταν γίνεται το «μπουμ» και «ξεφύγει» ό,τι χειρότερο μπορεί να «ξεφύγει» από στόμα πολιτικού (κι αυτό είναι κάτι που βιώνει εντός του ως «αλήθεια»), τότε εξεγείρονται ακόμα και σχετικά συγχωρητικές κοινωνίες, όπως η ελληνική. Εκδηλώνουν τη δυσφορία τους, την απώθησή τους, την οργή τους για τις γουρουνιές που εξέφρασε ο/η εκπρόσωπος της εθνοσωτηριακής τάξεως. Και μόλις γίνει κάτι τέτοιο, τα υπερχρεωμένα κόμματα πληρώνουν (πάντα με τα λεφτά μας) καμιά δημοσκόπηση, η οποία διεξάγεται στο «τσακ μπαμ», και λέει το αυτονόητο: Η αθλιότητα που πέταξε ο/η κόπανος κάνει ζημιά στο κόμμα. Α, όλα κι όλα! Την Ελλάδα μπορούν εύκολα και αζημίως να τη διαλύουν, να την οδηγούν στη χρεοκοπία οικονομικά και πολιτισμικά, να την αποψιλώνουν από γηγενή πληθυσμό, να την καταντούν υποπόδιο των ξένων. Όχι όμως και να χαλάει η φάμπρικα που γεννά το χρήμα, το κόμμα. Εκεί τσαντίζονται οι φιλόπατρεις ηγήτορές μας. Και τραβούν το αυτί κάθε αρλεκίνου που ξεστόμισε τη χοντράδα νομίζοντας ότι λέει και αλήθεια και κάτι το έξυπνον. Και εκείνος/η αναδιπλώνεται και χρησιμοποιεί την πολυφορεμένη φράση «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου». Όταν τον ακούτε ή διαβάζετε αυτό να έχετε υπ’ όψιν ότι το παρελθόν δεν κατακτάται και ελληνικά (ακόμα και τώρα) γνωρίζουν οι γηγενείς. Ό,τι είπε είπε, ο/η εθνοσωτήρ.

Και κάτι επιπλέον: Οι κατά συρροήν διαπράττοντες τέτοιου είδους ατοπήματα δεν είναι τόσο κτηνάρες όσο τους νομίζετε. Είναι πολύ χειρότεροι. Οι σκέψεις τους είναι νοσηρότερες από τα λόγια τους.

The post Πολύ χειρότεροι απ’ ό,τι δείχνουν appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα