Πράσινος «εμφύλιος» για προσλήψεις «καμικάζι» και… γκαουλάιτερ!

16:46 3/6/2011 - Πηγή: Antinews
Και τι δεν άκουσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος  από τον ανεξάρτητο βουλευτή – πρώην συντρόφι του στο ΠΑΣΟΚ– Βασίλη Οικονόμου.Όταν ο κ. Ντόλιος είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για περιορισμό του Δημοσίου, είναι πραγματική, μεθοδική, μετρήσιμη και γίνεται χωρίς πονηρές διατάξεις που να δημιουργούν αμφιβολίες για το δίκαιο και το αντικειμενικό των ακολουθούμενων
διαδικασιών, ο Βασίλης Οικονόμου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από τη μία έχει προβεί σε μια πρωτοφανή περικοπή δαπανών,  περικόπτοντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές» και από την άλλη (τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα) «έχει συστήσει 41 γενικές και ειδικές γραμματείες, νομικά πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες, 386 γενικές διευθύνσεις και τμήματα – 325 είναι μονάχα οι διευθύνσεις ιθαγένειας του «Καλλικράτη» – 1 αυτοτελές γραφείο, 2 ανεξάρτητες αρχές, 3 ινστιτούτα, 701 συμβούλια, 165 «συμπαραστάτες του δημότη», 13 περιφερειακούς «συμπαραστάτες», 7 εκτελεστικούς γραμματείς Περιφερειών, πάνω από 1.326 αμειβόμενες Επιτροπές, 325 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – ενώ μεθοδεύεται και η σύσταση 8.000 νέων θέσεων στο ελληνικό Δημόσιο, πολλές από τις οποίες εκτός ΑΣΕΠ»… «Κοροϊδεύετε τους πάντες, ακόμα και τα φιλαράκια σας στην τρόικα, και ιδρύετε τους χιλιάδες καμικάζι του κομματικού σας στρατού. Έφερα εγώ αυτήν την ερώτηση, γιατί ήμουν απ’ τους ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα λέγαμε στον κ. Καραμανλή και σήμερα διαπιστώνουμε τα ίδια και τα αυτά», ανέφερε ο βουλευτής.Απαντώντας ο Γ. Ντόλιος, παραδέχτηκε ότι «έχουν πράγματι δημιουργηθεί με Προεδρικά Διατάγματα νέες γενικές διευθύνσεις στις Περιφέρειες, αλλά οι οργανικές μονάδες, διευθύνσεις και τμήματα των παλιών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων έχουν μειωθεί κατά 51,5%. Ιδρύθηκαν 7 νέες γενικές γραμματείες στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, αλλά έχουν καταργηθεί 13. Από 6.000 νομικά πρόσωπα πηγαίνουμε σε 1.500. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε εξοικονομήσεις πόρων, με τις περικοπές να φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι περικοπές στους μισθούς», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών. 

    «Ευφυώς ο κ. Ντόλιος μας λέει τη μία πλευρά του φεγγαριού» ανταπάντησε ο Β. Οικονόμου προσθέτοντας πως «για να φτιάξουμε τους 7 γκαουλάιτερς και τους 13 περιφερειάρχες, είχαμε απόκλιση στον προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ γιατί βάλαμε 680 φιλαράκους εκτός ΑΣΕΠ. Πείτε μας για τις 8.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ!». 

    «Ο κόσμος έχει αρχίσει και σας βαριέται και θα πρέπει να μάθετε να ζείτε και με την καυτή του ανάσα δίπλα σας», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις των “Αγανακτισμένων πολιτών”, και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να “εκβιάζει” και να “απειλεί” το λαό.

Τα σχόλια δικά σας… Αntiκοινοβουλευτικός 
Keywords
Τυχαία Θέματα