Προ των πυλών η σμίκρυνση της πατρίδας

18:02 2/9/2023 - Πηγή: Antinews

Δείγμα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την εθνική κυριαρχία μας αποτελεί η ήπια απάντηση του ΥΠΕΞ στις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν για τη Σμύρνη.

Όπως επισημαίνει η «Δημοκρατία», ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, για μια επιπλέον φορά, εκδήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις και… αβαρίες κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας υπέρ της Τουρκίας.

Τα παραπάνω είναι το μοναδικό λογικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από την αναιμική απάντηση την οποία έδωσε ο κ. Γεραπετρίτης στις άθλιες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν

για τη Σμύρνη, την πυρπόληση της πόλης από τους Έλληνες(!) και τον πόλεμο που διεξήγαν οι φονιάδες του Κεμάλ «εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του, αλλά και τις βρόμικες μπότες του λέρωσε τη μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε ότι δεν άκουσε -κι αν άκουσε, δεν κατάλαβε- τις δηλώσεις Ερντογάν. Μετά το πέρας της συμμετοχής του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Τολέδο της Ισπανίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ είπε ότι «είναι αυτονόητο ότι δηλώσεις που έχουν έναν εχθροπαθή χαρακτήρα δεν συμβάλλουν σε αυτό το κλίμα ηρεμίας, καλής γειτονίας». Όλες οι ύβρεις του ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου εναντίον του Ελληνισμού θεωρήθηκαν απλώς «δηλώσεις με εχθροπαθή χαρακτήρα».

Στις ίδιες δηλώσεις είπε ξεκάθαρα ότι «επιχειρούμε μια νέα αρχή με τη γείτονα Τουρκία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε, ως οφείλουμε, τις διαφορές μας» και πως «προσβλέπουμε, με συγκρατημένη αισιοδοξία, στο ότι μπορούμε να έχουμε ένα βατό και θετικό κανάλι επικοινωνίας μέσα από θετικές δράσεις, τις οποίες θα αναπτύξουμε».

Όλη αυτή η αισιοδοξία, το θετικό κανάλι επικοινωνίας και οι θετικές δράσεις μήπως προκύπτουν από τις δηλώσεις Ερντογάν περί… «βρόμικων μποτών» των Ελλήνων που «λέρωσαν» την Ανατολία;

Φαίνεται πως η απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε υποχωρήσεις υπέρ των τουρκικών συμφερόντων είναι ειλημμένη – και δεν έχει καμιά σχέση με την εθνική πολιτική, αλλά με προσωπικές ατζέντες, δεσμεύσεις και φιλοδοξίες εκείνων που έχουν λάβει αυτή την απόφαση.

Είναι υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων που δεν συμμετέχουν σε αυτές τις σκοτεινές συνομιλίες, αλλά και όλων των Ελλήνων να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

The post Προ των πυλών η σμίκρυνση της πατρίδας  appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα