Προσοχή βλάβη! Χρειάζεται ρεαλισμός γιατί έχουμε απομονωθεί προειδοποιεί ο Παπαδημούλης

Προσεκτικά βήματα συνιστά στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να προχωρήσει σε συμβιβασμό και όχι σε ρήξη στέλνει με νέα δημόσια παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κρούει στην κυβέρνηση τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή «βλάβη» αν δεν κινηθεί με «ρεαλισμό» αυτές τις ημέρες η ελληνική κυβέρνηση.

Λίγες

ώρες πριν από την εξαμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κ την Δευτέρα, η χώρα πρέπει να περάσει τον "κάβο" αβλαβώς. Ο Τσίπρας έχει κ την εντολή κ την λαϊκή στήριξη για "έντιμο συμβιβασμό"».

Ουσιαστικά η παρέμβαση αυτή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου ο οποίος επικαλείται την «εντολή» του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές, αποτελεί απάντηση στις φωνές που αναπτύσσονται εντός ΣΥΡΙΖΑ –ακόμα και από υποστηρικτές της ηγετικής ομάδας, οι οποίοι μετά την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έχουν αποστασιοποιηθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς- και δηλώνουν ότι είναι «προτιμότερο το Grexit από ένα τρίτο μνημόνιο».

Πάντως στο πλαίσιο αυτό, το οποίο κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να κινείται σε δύο βάρκες και με ασάφεια στην στρατηγική του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης προχθές έκανε μια ηχηρή παρέμβαση, ουσιαστικά παρέμβαση-χαστούκι στην αμφισημία της κυβέρνησης έναντι των εταίρων της Ευρωζώνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας μιλήσουμε με ρεαλισμό. Σήμερα είμαστε μόνοι μας. Και τους 19 της Ευρωζώνης και στους 29 της ΕΕ», προσθέτοντας πως «έντιμος συμβιβασμός σημαίνει ότι δεν πετυχαίνω το 100% των στόχων μου. Σε κάποια πράγματα κάνω υποχωρήσεις, αλλά βελτιώνω αυτό που παρέλαβα. Αν τα πράγματα συνεχίσουν να βελτιώνονται, όχι εικονικά άλλα ορατά, τότε κινούμαστε σε σωστή την κατεύθυνση. Αν αντίθετα, κανείς αρκείται σε μια επαναστατική ρητορεία και η ζωή των απλών και των φτωχών ανθρώπων χειροτερεύει, τότε δεν καταφέρνει τίποτα».

Κάλχας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα