Πρωθυπουργός των εργοδοτών και των συμφερόντων;

17:02 4/1/2012 - Πηγή: Antinews

Τελικά και ο κ. Παπαδήμος θα αποδειχθεί πρωθυπουργός των αφεντικών και των συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τον πρόεδρο των βιομηχάνων τέθηκε επισήμως η μείωση του εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, των μισθολογικών ωριμάνσεων και άλλων επιδομάτων. Το επιβεβαίωσε αργότερα και ο κ. Δασκαλόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,

Γ. Παναγόπουλος, ότι τέθηκε επίσημα από την κυβέρνηση στο τραπέζι η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Βέβαια, οι βιομήχανοι, δηλαδή οι εργοδότες, θέλοντας να δείξουν πόσο πονάνε τον εργαζόμενο λένε ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον κατώτατο μισθό. Προφανώς ως αντάλλαγμα για τις μειώσεις που θα κάνουν στους υπόλοιπους.

Ξεχνούν βέβαια οι εργοδότες ότι ήταν οι ίδιοι που έλεγαν πριν μερικούς μήνες ότι αν πειραχθούν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα διαλυθεί η αγορά και η οικονομία γενικότερα.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να κάνει το χατίρι των εργοδοτών και να αποδεχθεί πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, μισθούς γαλέρας στις επιχειρήσεις και φτώχεια στο σύνολο του πληθυσμού.

Αραγε να ρώτησε τους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες πώς μοίραζαν τα τεράστια κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά την περίοδο της φούσκας του χρηματιστηρίου;

Μήπως έδωσαν λεφτά στους εργαζόμενους; Οχι βέβαια. Τώρα που έβγαλαν στο εξωτερικό τις τεράστιες περιουσίες τους ζητούν από τον πρωθυπουργό να μειώσει τους μισθούς στους υπαλλήλους τους προκειμένου να σώσουν τις χρεωμένες εταιρείες τους. Για να βάλουν από τα λεφτά τους ούτε λόγος. Στα γνωστά υποζύγια, τους εργαζόμενους, ο λογαριασμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα