Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch , το… χαβά του ο Ρουμπινί

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, έδωσε και ο οίκος Fitch ο οποίος επισημαίνει ότι «η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις ελληνικές εκλογές σημαίνει ότι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος

ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και έξοδός της από το ευρώ έχει υποχωρήσει Η έκθεση του οίκου έχει τίτλο «Ελλάδα και Ευρώπη: Επιστροφή από το χείλος του γκρεμού, αλλά η κρίση παραμένει άλυτη».

Ο αμερικανικός οίκος αποκάλυψε ότι δεν θα θέσει τις χώρες της Ευρωζώνης υπό αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησής τους, όπως θα συνέβαινε αν μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποτελούσε πιθανό ενδεχόμενο.

Υπάρχουν φυσικά και οι αμετανόητοι καιροσκόποι και κερδοσκόποι όπως ο φίλος του Γ. Παπανδρέου, Ν. Ρουμπινί ο οποίος, σαν σύγχρονος προφήτης, μαντεύει ότι θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ για ένα χρόνο, στη συνέχεια θα πάμε σε εκλογές με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ. Είναι ο ίδιος… γκουρού που έλεγε ότι μέσα στον Ιούνιο θα είμαστε εκτός ευρώ.

Φαίνεται ότι έχει ποντάρει πολλά εκατομμύρια στην αποβολή της Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Δηλώσεις υπουργού Οικονομικών Αυστρίας

Στη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τη μελλοντική νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, για μια προσαρμογή του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, αναφέρθηκε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), λέγοντας χαρακτηριστικά πως, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να επιταχυνθούν ή να επισπευστούν διαδικασίες και να εξεταστεί τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην συνεχιστεί η κατάθλιψη και να επιστρέψει πάλι η ελπίδα.

Πρόσθεσε δε, πως δεν έχει νόημα μια αλλαγή ολόκληρου του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, ούτε και να τίθενται όλα υπό αμφισβήτηση και να ξεκινά κάποιος από «τον Αδάμ και την Εύα». Γι’ αυτό τον λόγο και θα πρέπει να εξεταστεί το πώς μπορεί να προχωρήσει κανείς εντός του προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη την εσωτερική κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με την κ. Φέκτερ, μόλις υπάρξει νέα ελληνική κυβέρνηση, η «τρόικα» θα μεταβεί στην Αθήνα για να προβεί σε ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης και να υποδείξει πού χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες, εντατικοποίηση ή δυνατότητες βελτίωσης της κατάστασης, ανάλογα με το αποτέλεσμα της ανάλυσης.

Η ίδια σημειώνει πως παραβλέπεται το γεγονός ότι το πρόγραμμα βοήθειας περιλαμβάνει και κίνητρα ανάπτυξης και απασχόλησης και παρατηρεί πως όλοι πιστεύουν ότι γίνεται μόνον εξοικονόμηση πόρων ενώ, αντιθέτως, υπάρχει πληθώρα πρωτοβουλιών, που δίνουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στην πορεία της ανάπτυξης.

Η Μαρία Φέκτερ βρίσκει ακατανόητο το ότι, κάθε δύο μήνες, το πρόγραμμα τίθεται υπό αμφισβήτηση, κάτι που αντιβαίνει και στο καταστατικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προβλέπει πως ένα πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί, είτε εφαρμόζεται είτε το ΔΝΤ αποσύρεται από αυτό. Κατά την αναπροσαρμογή του πρώτου προγράμματος για την Ελλάδα, στο δεύτερο πρόγραμμα έγιναν εξαιρέσει

Keywords
Τυχαία Θέματα