Σαμαράς: Θα αλλάξω την Ελλάδα με την εντολή του ελληνικού λαού

22:03 9/4/2012 - Πηγή: Antinews

Θα αλλάξω την Ελλάδα με την εντολή του ελληνικού λαού και όχι με το ΠΑΣΟΚ τόνισε στη σημερινή συνέντευξή του στο Mega και τον Γιάννη Πρετεντέρη ο Αντώνης Σαμαράς αποκλείοντας για μια ακόμα φορά την συγκυβέρνηση μετεκλογικά.

«Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο

αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ;. Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, την λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο», είπε μεταξύ άλλων.

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου παρότι κάποιοι δεν θέλουν» πρόσθεσε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη».

«Μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη, δεν λέμε ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα», υπογράμμισε

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι την επομένη των εκλογών θα αλλάξει την πολιτική που ακολουθείται καθώς το ίδιο το ΔΝΤ έχει δεχθεί την επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων πολιτικών. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα αλλά θα προσπαθήσω να αποφύγουμε τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τόνισε κατηγορηματικότητα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης».

Στην συνέντευξη του ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στα ντόπια και ξένα διαπλεκόμενα συμφέροντα « που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός  και εκτός Ελλάδος και δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση» .

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ακόμη ότι ψήφος υπέρ των μικρότερων κομμάτων, τα οποία βγήκαν, όπως είπε, από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχουν θέσεις και ιδεολογία, αποτελεί «ψήφο ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ». «Όποιος τα ψηφίσει δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας χωρίς θέσεις και ιδεολογία».

Παράλληλα επανέλαβε την δέσμευσή του για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη η οποία δίνει απαντήσεις σε ευρύ φάσμα θεμάτων:

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Φιλοξενούμε σε αυτή την έκτακτη «Ανατροπή» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριε πρόεδρε, με την τρίτη -τρίτη και φαρμακερή, είχαμε πει να το κάνουμε την Πέμπτη, απεργούσαν οι τεχνικοί, το πήγαμε την Παρασκευή, ξανα-απεργούσαν οι τεχνικοί, σήμερα, παρόντων των τεχνικών- μπορέσαμε να βρεθούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μπήκαμε….

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Λοιπόν, αυτό έχει ένα καλό: Ότι πρόλαβα και σας άκουσα στο Αιγάλεω, το Σάββατο. Στο Αιγάλεω είπατε, 6 Μαΐου, οι εκλογές έρχονται. Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, είναι κατά τη δήλωσή σας, έως τώρα, οι εκλογές 6 Μαΐου. Και είπατε, επίσης, «θέλουν δεν θέλουν, κάποιοι». Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν εκλογές; Ή μπ

Keywords
Τυχαία Θέματα