Σαμαράς: η ΝΔ δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλοί φαίνεται ότι θα το ήθελαν, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος. Εμείς είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο Πρωθυπουργό την έχει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημά μου είναι να ξεμπλοκάρει, επιτέλους, η 6η δόση, η δανειακή σύμβαση, να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση, ιδιαίτερα σε αυτή την ώρα των διεθνών κρίσιμων στιγμών. Και, δυστυχώς, των αναταράξεων που περνούν οι διεθνείς αγορές, ώστε να φτάσουμε σε αυτό που είναι το μεγάλο ποθούμενο όλων των Ελλήνων και δικό μας:  

Τις εκλογές, για να μπορέσει, επιτέλους, να μιλήσει ο μόνος που δικαιούται να μιλήσει και που ζητούμε να μιλήσει, που είναι ο ελληνικός λαός».

Η κατάσταση εξελίσσεται λοιπόν σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Κατά την γνώμη μας γίνεται το εξής: η ΝΔ θέλει μια κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία και να κάνεις εκλογές. Τίποτα άλλο. Ο Παπαδήμος λέει θέλω να είμαι ισχυρός πρωθυπουργός, βάζει όρους να κάνει κι άλλα και ζητάει κι από πάνω να παραμείνει και πέραν  της 19ης Φεβρουαρίου. Η ΝΔ του απαντά , “δεν διαφωνώ με το πρόσωπό σου”, αλλά θα συμφωνήσεις κι εσύ με την πολιτική μου.

Με άλλα λόγια ο Σαμαράς τους πετάει συνέχεια το μπαλάκι, βγάζει τον εαυτό του από το κάδρο και παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ να διαλύεται

Keywords
Τυχαία Θέματα