Σαμαράς: Η ΝΔ είναι σήμερα ο ρυθμιστής των εξελίξεων

Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει, ουσιαστικά, στην κοπή χρήματος και να ενισχύσει απευθείας τη ρευστότητα στις αγορές απηύθυνε από την Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην  ομιλία του για τον προϋπολογισμό. Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται « να βάλει η ΕΚΤ το υπερόπλο

της» και να γίνει δανειστής έσχατης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην τακτοποίηση του ελληνικού χρέους με το εθελοντικό κούρεμα, στην εξασφάλιση της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί δίνουμε προτεραιότητα στο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και για να ζητήσουμε αυτό που λείπει από το πρόγραμμα, την ανάκαμψη», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό γίνεται σε «συνθήκες έκτακτες, συνθήκες κρίσης, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα».

“Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ”
Για τις εκλογές ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «τον Φεβρουάριο υποσχέθηκα στον λαό να οδηγηθούμε σε εκλογές. Μερικοί αναρωτιούνται γιατί να μην επεκταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Απαντώ πως απαιτείται μια κυβέρνηση με νομιμοποίηση» και εξήγησε πως «η προσδοκία εκλογών λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης σε μια οργισμένη κοινωνία. Αν πάψει η κοινωνία να προσδοκά εκλογές τότε η έκρηξη είναι πιθανή… Οι ριζικές αλλαγές και τομές έγιναν από ισχυρές κυβερνήσεις και όχι πολυκομματικά σχήματα που αυτουπονομεύονται».

Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν προέκυψε από σύγκλιση πολιτικών απόψεων και πως η ΝΔ «δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι στα δύο χρόνια κυβέρνησης Παπανδρέου» καθώς και ότι η ΝΔ αποτελεί την εγγύηση μετάβασης σε μια καινούρια εποχή που θέλουν οι Έλληνες,

Τέλος ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης θα είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ, η μείωση φορολογικών συντελεστών, η αποκατάσταση αδικιών σε πολύτεκνους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και μέτρα ισοδύναμα άλλων προς τα οποία η ΝΔ δεν συναινεί.

Αποσπάσματα από την ομιλία του

Πολλοί θέτουν το ψευδοπρόβλημα αν η Νέα Δημοκρατία είναι «συμπολίτευση ή αντιπολίτευση»;

Σε τι να είμαστε «συμπολίτευση»; Και σε τι να «αντιπολιτευθούμε»;

Αυτή είναι μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση! Δεν είναι συγκυβέρνηση. Δεν προέκυψε από κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης των κομμάτων που την αποτελούν.

Τη στηρίζουμε για να επιτύχει τους στόχους της άμεσα.

Δεν δίνουμε «συγχωροχάρτι» για τις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όσα πρέπει να αλλάξουμε, θα το αλλάξουμε, αλλά χρειαζόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού. Και θα τα αλλάξουμε μετά τις εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σήμερα ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση.

Τι είναι;

Είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων! Και το απέδειξε…

Είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας, η εγγύηση μετάβασης σε μια νέα επο

Keywords
Τυχαία Θέματα