Σαμαράς: στόχος μας να υπηρετούμε τον λαό!

Μείωση  κατά 30% στους μισθούς των μελών του υπουργικού συμβουλίου και περιορισμό στο απολύτως απαραίτητο των υπουργικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς στην  πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, ζήτησε από τους υπουργούς σεμνότητα , να μην έχουν άσκοπη παρουσία στα κανάλια και ξεκαθάρισε ότι η επικοινωνιακή διαχείριση θα να συντονίζεται  κεντρικά.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς

τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση του θα είναι “κανονική”,  όχι δηλαδή περιορισμένου χρόνου ή σκοπού. Η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί επίσης μια νέα εποχή για το πολιτικό σύστημα επειδή πρόκειται για διακομματική κυβέρνηση που προέκυψε από προγραμματική σύγκλιση τριών κομμάτων. Παρόλα αυτά, παρά τη διακομματική της σύνθεση, τόνισε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση θα είναι ενιαία. “Δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε!”

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει περίοδος χάριτος τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς και κατέληξε λέγοντας ότι θα πάει σε όλα τα υπουργεία με στόχο την εκπόνηση χρονο-στοχοδιαγράμματος για το καθένα απο αυτά

Ολόκληρη η παρέμβαση του Πρωθυπουργού:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο.

Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση.

Αλλά είναι και η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα. Γιατί συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο.  Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι ένα μεγάλο βήμα, που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων. Αυτές τις συναινέσεις αποτολμήσαμε και πετύχαμε…

Για να σώσουμε τη χώρα διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση.

Γιατί μην κάνετε λάθος, αυτός είναι ο στόχος μας: Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση! Και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Αυτό περιμένει από μας. Κι αυτό του οφείλουμε…

Η κυβέρνησή μας δεν είναι στον αέρα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης.

Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές.

Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως.

Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Και η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης.

Συνεργαστήκαμε, όμως, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές! Όχ

Keywords
Τυχαία Θέματα