Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω Ηλείας

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές βρίσκεται η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω.

Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από το απόγευμα, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή και εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.

Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. "Είναι γεγονός ότι

από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς ταΡοδινά, με αποτέλεσμα οαντιπεριφερειάρχηςΗλείας ΓιώργοςΓεωργιόπουλοςνα ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο, ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντιθέτως, η φωτιά στα Λεγρενά Αττικής είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί, αλλά παραμένουν οι δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,skai.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα