Σε ισχυ η επιστράτευση των ναυτεργατών- Εξομαλύνεται σταδιακά η κίνηση των πλοίων

13:18 6/2/2013 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Σε ισχύ η επιστράτευση των ναυτεργατών από τα ξημερώματα,με την κίνηση των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά να εξομαλύνεται σταδιακά.

Περίπου στις 04:00 το πρωϊ, δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού περικύκλωσαν τους απεργούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην προβλήτα Ε3, σε μια προσπάθεια να αποπλεύσουν τα καράβια που ήταν δεμένα εκεί.

Οι

ναυτεργάτες αντέδρασαν, ωστόσο, τα πλοία κατάφεραν να αποπλεύσουν.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στο λιμάνι από το βράδυ,αποσύρθηκαν περίπου στις 06:30 .

Ναυτεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ παρέμεναν συγκεντρωμένοι στην προβλήτα , ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας,επικεφαλής της οποίας είχε τεθεί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα .

Δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση του συνόλου των διαδηλωτών στο υπουργείο,παρά μόνο μιας αντιπροσωπείας ,κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι διαδηλωτές.

Προηγουμένως,στη συγκέντρωση των ναυτεργατών ,όπου επίσης παραβρέθηκε,η κ.Παπαρήγα,δήλωσε: «Το πιστόλι στον κρόταφο των ναυτεργατών το έβαλε η κυβέρνηση, τις σφαίρες έδωσαν οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων. Η απάντηση πρέπει να είναι η επιστράτευση του λαού, για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική κι όχι μόνο την κυβέρνηση».

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί , καταγγέλλει και καταδικάζει για μια ακόμη φορά την πολιτική επίταξη των ναυτεργατών, αλλά και την «πρωτοφανή», όπως αναφέρει, «βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε από την μεριά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι».

«Οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ, από εκατοντάδες μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση», σημειώνει η ΠΝΟ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά» τα οποία, όπως τονίζει, «παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:

Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ.Μουσουρούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι το υπουργείο εξαντλεί κάθε περιθώριο πιέσεων προς τις εταιρείες και πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός σε νέο διάλογο με τους ναυτεργάτες.

Keywords
επιστρατευση, κινηση, ισχύ, ισχύ, πειραιας, ματ, παμε, ΚΚΕ, διαδηλωσεις, ΠΝΟ, επιταξη, μνήμη, συμμετοχή, απεργια, ΓΣΕΕ, βουλη, ΑΝΤ1, απεργια πνο, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια γσεε, αλεκα παπαρηγα, πολυνομοσχεδιο, μνήμη, βραδυ, διοικηση, ειπε, εποχες, κυβερνηση, κυμα, ματ, ξημερωματα, παμε, πλοια, πρωι, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σκαφη, φορα, υπουργειο
Τυχαία Θέματα