Σε καθεστώς… μόνιμων γκαφών ο Κασσελάκης

Ακόμα μία κακή εμφάνιση αποτέλεσε η συνέντευξη Κασσελάκη στο Kontra, όπου ξεστόμισε μερικές πολιτικές και ιδεολογικές «ασυνταξίες» – Αιφνιδιασμός στην Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο να δίνει το νέο στίγμα τονίζοντας «δεν θέλουμε να χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά…»

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης ξημερώματα Παρασκευής (Kontra) προστέθηκε σε ένα σερί κακών εμφανίσεων. Με τη διαφορά ότι τώρα

παρουσίασε δημόσια μερικές ακόμα μεγαλύτερες πολιτικές και ιδεολογικές «ασυνταξίες», τις οποίες, χωρίς να έχει προηγουμένως επεξεργαστεί, ρίχνει με άτακτο τρόπο στον δημόσιο διάλογο.

Οι πρώτοι που αιφνιδιάστηκαν ήταν οι ίδιοι οι σύντροφοί του, που έχουν γαλουχηθεί στα νάματα της Αριστεράς και στο καμίνι των ταξικών αγώνων, όταν τον άκουσαν να λέει «δεν θέλουμε να χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά, έχουμε ζήσει αρκετή διχόνοια ως έθνος».

Πρόκειται για θέση η οποία δεν απέχει πολύ από την αναφορά της γραμματέως της Κ.Ο. Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία πρόσφατα δήλωσε (Mega) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση φορέων στερεοτυπικών αντιλήψεων θα ξεδιπλώσει πολιτικές που δεν θα ξεχωρίζουν τους Έλληνες σε ταξικούς αντίπαλους».

Η δήλωση Κασσελάκη αιφνιδίασε δυσάρεστα τον αριστερό κόσμο της παράταξης, ο οποίος ερμηνεύει την Ιστορία ως προϊόν ταξικών αγώνων και της βασικής αντίθεσης ανάμεσα στην εργασία και στο κεφάλαιο, το οποίο, κατά τον ίδιο, όπως διακήρυξε στον ΣΕΒ «δεν πρέπει να δαιμονοποιείται» διότι συνιστά «παράγοντα κοινωνικής ευημερίας».

Στο πνεύμα αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Η εφαρμοσμένη πολιτική μας είναι ξεκάθαρα φιλολαϊκή και φιλεργατική, απλά δεν είναι ανάγκη να κατεβαίνουμε στις εκλογές δαιμονοποιώντας καθέναν και κάθε μέρος της κοινωνίας ενάντια σε κάποιο άλλο μέρος της κοινωνίας». Η πολιτική, είπε, «έγκειται στο πώς αλλάζεις την καθημερινότητα του Έλληνα την επόμενη μέρα. Είμαστε ξεκάθαροι ότι θέλουμε μια κοινωνία η οποία να ενισχύει τα πιο αδύναμα στρώματα, να τους δίνει δυνατότητα κοινωνικής ανέλιξης, άλλο αυτό κι άλλο μια ρητορική μίσους. Η ρητορική μίσους δεν με εκφράζει». Όταν, μάλιστα, του επισημάνθηκε ότι δεν αποτελεί ρητορική μίσους η ταξική ανάλυση των πραγμάτων, απάντησε λακωνικά «θέλουμε κοινωνική ειρήνη».

Αναφερθείς στις προσεχείς ευρωεκλογές τόνισε πως το όριο είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αν δεν επιτευχθεί δεν θα το εκλάβει ως προσωπική ήττα, αλλά σαν κοινωνική. Πέφτοντας σε αντιφάσεις, παραδέχτηκε στο τέλος ότι, σε τελική ανάλυση, όλα είναι αριθμοί – σημασία, κατά τον ίδιο, έχει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα και δεν σχετίζεται με ικανοποίηση ατομικών επιδιώξεων. Όταν, όμως, η κουβέντα ήρθε στα δημοσκοπικά ποσοστά που φυλλορροούν ισχυρίστηκε ότι έχει διαφορετική εικόνα από τις υπαίθριες εξορμήσεις του, στις οποίες ο κόσμος «ζητά αλλαγή», κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενισχυθεί μετά τη διάσπαση. Ειδικά ως προς αυτήν, όταν κλήθηκε να εξηγήσει τον βαρύ χαρακτηρισμό του ότι οι αποχωρήσαντες ήσαν «αυλικοί των τραπεζών», ψέλλισε ότι επρόκειτο για γενική αναφορά, προσθέτοντας ότι έχει αφήσει το θέμα πίσω του.

Ενδιαμέσως πρόλαβε να διαπιστώσει ότι δεν υφίσταται βάση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος, όπως υπαινίχθηκε, δεν κάνει όσα πρέπει στην υπόθεση της παρακολούθησής του από τον πρωθυπουργό. Τάχθηκε δε υπέρ της κατάργησης προκαταβολικού φόρου στις επιχειρήσεις και της καθιέρωσης κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ.

Επεισόδιο στο ΚΕΘΕΑ

Εξάλλου, χθες, ο Στ. Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Κατερίνα Νοτοπούλου και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος ειδικά έχει δώσει συστηματικούς και επίμονους αγώνες για την απεξάρτηση των νέων από τα ναρκωτικά, επισκέφτηκε το ΚΕΘΕΑ, στο οποίο ο Κ. Μητσοτάκης σπάζοντας το αυτοδιοίκητο επιβάλλει τώρα πρόεδρο της αρεσκείας του προκειμένου (και εκεί…) να έχει τον έλεγχο των κονδυλίων. Την ώρα που γονείς εξαρτημένων παιδιών και επιστήμονες τον ενημέρωναν για το έργο και τα υφιστάμενα προβλήματα θεώρησε καλό να παρέμβει για να υπερασπιστεί τον ευεργέτη του, Κ. Μητσοτάκη, ο νέος πρόεδρος. Το αποτέλεσμα ήταν με κομψό, αλλά αποφασιστικό τρόπο να τον πετάξει έξω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σας αναγνωρίζω ούτε πρακτικά ούτε ηθικά, δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου το πραξικόπημα Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του Κέντρου πως εμφανίστηκε απρόσκλητος «για να πει το κυβερνητικό ποίημα πως όλα πάνε καλά».

The post Σε καθεστώς… μόνιμων γκαφών ο Κασσελάκης appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης,kasselakis