Σε κλίμα διάλυσης το… νέο ξεκίνημα ΠΑΣΟΚ

09:47 6/7/2012 - Πηγή: Antinews

Με ανοικτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τους κορυφαίους, αρκετές απουσίες στα χαρτιά, δικαιολογημένες μεν αλλά με προφανή πολιτική σημασία (ανάμεσά τους ο Γ. Παπανδρέου και ο Π. Ευθυμίου), αλλά και σε πλήρη εξέλιξη η φιλολογία για προετοιμασία νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς με αφορμή το ξεκίνημα νέων πολιτικών κινήσεων, αρχίζει σήμερα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Ο

κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες, παράλληλα με την εκλογή του Γιάννη Μανιάτη στη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (με 23 ψήφους σε σύνολο 32), τη διάταξη του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπου διευθυντής της Κ.Ο. αναλαμβάνει ο Β. Γερανίδης. Την ίδια στιγμή το κόμμα «βράζει», καθώς:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Αννα Διαμαντοπούλου φέρονται να διαψεύδουν ότι τους έγινε νέα πρόταση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και δείχνουν ενοχλημένοι με διαρροές της Ιπποκράτους που τους φέρουν να έχουν δεχθεί πρόταση και να έχουν αρνηθεί.Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει σε συνέδριο στη Ρόδο για να βραβευθεί, που σημαίνει ότι επίσης δεν θα μετάσχει στην Εθνική Συνδιάσκεψη, στην οποία ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη σημάνει γενικό προσκλητήριο.Ο Θ. Πάγκαλος συνεχίζει την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μέσω twitter, ζητώντας αυτή τη φορά να ενημερωθεί από την Ιπποκράτους ποιοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη και ποιοι όχι.Ο Π. Ευθυμίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρνήθηκε πρόταση του κ. Βενιζέλου να είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνδιάσκεψης, καθώς έχει ανειλημμένη υποχρέωση στο Μονακό για την παράδοση της προεδρίας του ΟΑΣΕ.Πληροφορίες θέλουν βασικά στελέχη (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Παπουτσής αλλά και η Φώφη Γεννηματά να είναι εντόνως προβληματισμένα για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και να παίρνουν αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος.Την ίδια στιγμή «ξεφυτρώνουν» πολιτικές κινήσεις, όπως η «Δημιουργική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου και άλλων πανεπιστημιακών ή η «Κοινωνία Αξιών» του Δημήτρη Μπουραντά ή η γνωστή Π80 πίσω από τις οποίες η Ιπποκράτους βλέπει πλαγιοκόπηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών στο εγγύς μέλλον και στόχο τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού στο χώρο της Κεντροαριστεράς.                                                                                          Είναι ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί γύρω από το ποιοι έχουν προσκληθεί και ποιοι όχι σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη το γεγονός ότι συνεργάτες της Α. Διαμαντοπούλου επέμεναν χθες ότι η πρώην υπουργός δεν έχει προσκληθεί στην εκδήλωση, ενώ σήμερα -ημέρα της Εθνικής Συνδιάσκεψης- ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, κάνει το «γενέθλιο» πάρτι της πολιτικής κίνησης «Δημιουργική Ελλάδα». Σε αυτό το κλίμα, η Ιπποκράτους έχει να αντιμετωπίσει και πολιτικά στελέχη με ειδικό βάρος αλλά εκτός των τειχών, όπως ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος φέρεται να είπε χθες ότι «το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε, δεν μπορεί πια να προσκαλεί, μόνο να προσκαλείται».
Keywords
Τυχαία Θέματα