Σε πορεία εσωκομματικής κρίσης και η ΔΗΜΑΡ

Μόνο ανέφελος δεν είναι ο ουρανός στη ΔΗΜΑΡ, καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα της εσωκομματικής κρίσης. Ένα ένα κορυφαία ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, που έχουν συμπορευτεί δεκαετίες μαζί με τον Φ. Κουβέλη, αποχωρούν, διαφοροποιούνται και καταγγέλουν, κυρίως την συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ; Η συγκρότηση μίας ηγετικής ομάδας γύρω από τον Φ. Κουβέλη, η οποία αλλάζει τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά

του κόμματος ως δύναμη της Ανανεωτικής Αριστεράς. Αυτό λένε όλοι όσοι φεύγουν (Δ. Χατζησωκράτης, Στ. Μπαγιώργος, Α. Φιλίνη, Θ. Δημητρακόπουλος κ.α.). Τυχαίο;

Χθες, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής, ένα βήμα πριν αποχωρήσει από τα όργανα αλλά και το κόμμα βρίσκεται και ο Στέφανος Μπαγεώργος.
Ο κ. Μπαγεώργος, ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ και πολιτικός συνοδοιπόρος του Φώτη Κουβέλη ήδη από την εποχή του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ και του ΣΥΝ., ανήκει στην ομάδα των στελεχών τα οποία διαφωνούσαν με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης επικρίνεται από στελέχη της ΔΗΜΑΡ ότι μεταξύ άλλων:

-  Έχει επιλέξει, αντί των παλαιών συντρόφων του, μια  ηγετική ομάδα που τον επηρεάζει και αποτελείται από στελέχη που ήρθαν από το ΠΑΣΟΚ (Μπίστης, Παναγιώτου, Μαλέλης κ.λπ.)

- Έκανε συμμαχίες με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ (Β. Οικονόμου, Μ. Γιομπαζολιάς κ.α.)

-  Επέλεξε να δώσει την βουλευτική έδρα στην ανιψιά του αρθρογράφου του «Βήματος» Δ. Ψυχογιού και όχι στον Δ. Χατζησωκράτη

- Εισηγήθηκε την συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά, συνεννοείται με τον Βενιζέλο σχεδόν σε όλα τα θέματα και μετά εμφανίζονται με κοινή θέση στον πρωθυπουργό.

Αυτές οι επιλογές προσώπων και πολιτικών, που γίνονται στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, αλλά με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν είναι σίγουρο αν θα είναι ενιαίο σε λίγες εβδομάδες, προκαλούν αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα