Σέρρες-Σκόπια: Νέα... ονοματολογική εμπλοκή εξαιτίας του τίτλου της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Μετά την εμφάνιση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Euro νέτα - σκέτα με την ονομασία «Μακεδονία», τώρα παρουσιάστηκε νέα... ονοματολογική εμπλοκή. Αυτή τη φορά με την ονομασία της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, η οποία έπαιρνε μέρος σε αγώνες αυτοκινήτου στην πίστα των Σερρών.

Τελικώς, η συμμετοχή

της μεταιώθηκε μετά από παρέμβαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της βόρειας γείτονος, διότι η ονομασία της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού ο φορέας δεν εμφανίζεται με την ονομασία «της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά «της Μακεδονίας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα κυρίως ΜΜΕ που πρόσκεινται στο εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, αλλά και άλλων ειδησεογραφικών και αθλητικών, «η AKK Renault Sport ως διοργανώτρια του Renault Twingo Cup, η LEMA Racing, συνεργαζομενοι με αυτές φορείς, διαγωνιζόμενοι και προσκεκλημένοι, οι οποίοι είχαν καταφθάσει στις Σέρρες από τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και τη Σερβία (40 οχήματα και 148 άτομα) τελικώς εμποδίστηκαν να πάρουν μέρος στον διεθνή αγώνα, Twingo Cup».

Το Σαββατοκύριακο, προσθέτουν, «στις Σέρρες επρόκειτο να διεξαχθούν η πέμπτη και έκτη κούρσα του Twingo Eurocup, σύμφωνα με τους κανόνες της FIA CEZ, στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων της Σλοβενίας και της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της βόρειας γείτονος, «παρά την τήρηση όλων των τυπικών διαδικασιών και κανόνων, καθώς και την έγκαιρη πληρωμή όλων των εξόδων της διοργάνωσης, όπως είχε συμφωνηθεί (συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών κριτών από την FIA, των εκπροσώπων της FIA, των εκφωνητών για την μετάδοση του αγώνα, κ.λ.π.), με παρέμβαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στις 26.06.2021 και χωρίς έγκαιρη προηγούμενη ειδοποίηση, δεν επετράπη να διεξαχθεί η διοργάνωση. Ως εξήγηση αναφέρθηκε η διαφωνία για τον τίτλο της «Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Μακεδονίας», επειδή δεν έχει τον επιθετικό προσδιορισμό «Βόρεια» κατά τα οριζόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών».

Προσθέτουν, δε, ότι «η διαφωνία μεταξύ «Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Μακεδονίας» και της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου» μένει να επιλυθεί μεταξύ τους».

Κατά τους διοργανωτές, όπως αναφέρουν τα ίδια ΜΜΕ, «η AKK Renault Sport έχει διοργανώσει δυο γύρους κούρσας στην πίστα των Σερρών χωρίς πρόβλημα αυτού του τύπου. Έλαβε, επίσης, ηλεκτρονικό μήνυμα από την προηγούμενη ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, η οποία προσέφερε την υποστήριξή της και εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση που θα διεξαχθεί αγώνας στην πίστα τους. Δυστυχώς, μεσολάβησε η πολιτική και η έλλειψη επαγγελματισμού της νέας ηγεσίας και εντελώς αντιαθλητικά απαγορεύτηκε η προσυμφωνηθείσα εκδήλωση».

Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα