Σοβαρά επεισόδια και χημικά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών [εικόνες & βίντεο]

Άγριο ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου επρόκειτο να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν και πολλά χημικά όπως καταγγέλλουν τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

Η πρωτοφανής κίνηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να ρίξουν χημικά στα μέλη των κινημάτων που αντιδρούν στην πραγματοποίηση των πλειστηριασμών ανάγκασε τους δεκάδες αλληλέγγυους να αποχωρήσουν από το χώρο των δικαστηρίων.

Μάλιστα είχαμε και τρεις τραυματίες στα επεισόδια που προηγήθηκαν μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των ΜΑΤ, αφού οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπς για να απομακρύνουν τα μέλη των κινημάτων.

Λαφαζάνης: Στη χώρα υπάρχει μια χούντα πλειστηριασμών

Στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζανης και κατήγγειλε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για συκοφαντία.

«Λύσσαξαν από το πρωί ορισμένα μέσα ενημέρωσης να με συκοφαντούν ότι μετέχω σε μια κινητοποίηση για να γλιτώσω από τον πλειστηριασμό ακίνητο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Απαντώ στους συκοφάντες και διαβολείς ότι όχι μόνο ψεύδονται αλλά και ότι εκτελούν διατεταγμένη παρουσία» είπε ο γραμματέας της ΛΑΕ και πρόσθεσε ότι «η κινητοποίησή μας δεν απέβλεπε να ακυρώσει τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό αλλά στρεφόταν ενάντια στην αδιαφανή και αντιδημοκρατική μεθόδευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που στην αρχή ξεκινούν αποπροσανατολιστικά με μεγάλα ακίνητα αλλά στη συνέχεια θα επιτεθούν στην λαϊκή περιουσία».

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως «στην χώρα υπάρχει μια χούντα πλειστηριασμών που συναποτελείται από τους Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα – Τσακαλώτο, τον Ρούσκα και τα «κοράκια» που συνιστούν την κλίκα του και τους τραπεζίτες». Ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε ότι «τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Το κίνημα είναι εδώ αποφασισμένο να τα ματαιώσει».

Στο νοσοκομείο ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής εξαιτίας των χημικών στο Ειρηνοδικείο

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα, ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών που έπεσαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια εντός του Ειρηνοδικείου ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς που θα διενεργηθούν.

Τα ΜΑΤ απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεψαν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να μπουν μέσα ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους. Ακολούθησε πρωτοφανής ένταση, μάχες σώμα με σώμα, ενώ έπεσαν ακόμη και χημικά εντός του κτιρίου.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα