Σπεύδει, πριν ελέγξει, να δώσει το “ΟΚ” το ΕΣΡ στη μεταβίβαση του “902″

Δεδομένη θεωρείται για το ΕΣΡ η νομιμότητα της μεταβίβασης της Ραδιοτηλεοπτικής στην A-Horizon Media μιας και ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός οικονομικός και νομικός έλεγχος νομιμότητας, και δεν έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία του “Πόθεν έσχες” με το Κυπριακό Δημόσιο, η ανεξάρτητη αρχή φέρεται να έχει αποδεχθεί τη μεταβίβαση.

Έτσι στην ιστοσελίδα του www.esr.gr , ως ιδιοκτήτρια της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ» εμφανίζεται η «A Orizon Media

LTd” ανεξαρτήτως της έρευνας που έχουν ήδη ξεκινήσει, κατά ανάθεση του προέδρου, Ι. Λασκαρίδη, ο οικονομολόγος, Ανδρέας Παπανδρέου και η νομικός Πέρσα Λαμπροπούλου.

Ακόμη και αν διαπιστωθεί πως τα εμφανιζόμενα πρόσωπα στην «A Orizon Media Ltd” δεν έχουν την οικονομική αυτοτέλεια, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις το ΕΣΡ θα συζητήσει, πρώτα να εμφανιστεί άλλος μέτοχος στην εταιρεία. Δηλαδή με άλλα λόγια, δεν ανακαλείται η πράξη μεταβίβασης, εκτός κι αν βρεθούν σημαντικά κενά στην όλη διαδικασία.

Η εταιρεία μπορεί να επικαλεστεί πως δεν έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο, και στη συνέχεια η Κυπριακή δημοκρατία θα αποφανθεί αν θα χορηγήσει ή όχι στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των εμφανιζόμενων φυσικών προσώπων στην εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα