Στις «αμαρτωλές» χώρες της ευρωζώνης και η Ολλανδία των ΑΑΑ

09:58 5/4/2012 - Πηγή: Antinews

Καζούρα εις βάρος των Ολλανδών, οι οποίοι κάποτε επέκριναν την Ελλάδα για τα δημοσιονομικά της και τώρα βρίσκονται στην ίδια θέση, έκανε το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων 9 δισ., ώστε το ολλανδικό έλλειμμα να μειωθεί από 4,7% στο 3% ως το τέλος του χρόνου, έχει προκαλέσει πολιτική κρίση στην Ολλανδία. Οι Χριστιανοδημοκράτες του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και οι Φιλελεύθεροι έχουν ανάγκη τις ψήφους του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας του Χέερτ Βίλντερς, για να περάσουν τα μέτρα λιτότητας στη Βουλή ως τις 30 Απριλίου και να τα παρουσιάσουν στις Βρυξέλλες. Ο Βίλντερς όμως ζητά σε αντάλλαγμα «κυνήγι» των μεταναστών και δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ!

«Καθώς η χώρα με το ΑΑΑ βρίσκεται πλέον μεταξύ των αμαρτωλών της ευρωζώνης, πρέπει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της, αν δεν θέλει να κατηγορηθεί για την έλλειψη πειθαρχίας που κατηγορούσε τους άλλους», τονίζει το CNBC.

Οπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η Ολλανδία θα κληθεί να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66, να περικόψει δημόσιες δαπάνες με έμφαση στα επιδόματα ανεργίας και παράλληλα να αυξήσει τον ΦΠΑ και τους άμεσους φόρους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο Ρούτε είχε δηλώσει πως η Ε.Ε. θα μπορούσε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ο υπ. Οικονομικών Κέες Γιάχερ είχε ζητήσει επίτροπο για την Ελλάδα.

ET

Keywords
Τυχαία Θέματα