Στο ζενίθ η δημοτικότητα της Μέρκελ

20:28 5/4/2013 - Πηγή: Antinews

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι μια μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών εγκρίνει την διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης από την Άνγκελα Μέρκελ. Εν όψει των εκλογών τον επόμενο Σεπτέμβριο, αυτό φαίνεται να είναι ένα δυνατό χαρτί για το κόμμα της καγκελαρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Μέρκελ

συγκεντρώνει ποσοστό αποδοχής 68%. Συγκεκριμένα μάλιστα το 65% συμφωνεί ότι η Μέρκελ «έδρασε σωστά και αποφασιστικά στην κρίση του ευρώ», ενώ μόλις το 33% σκέφτεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν λογαριάζει την ευμάρεια των ανθρώπων παρά μόνο τη διάσωση του ευρώ.

Ακολουθούν σε δημοτικότητα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, η πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ (SPD) και ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με 54%.

Αντίθετα, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ συγκεντρώνει μόλις το 32% της αποδοχής των ερωτώμενων, ενώ τελευταίος στην κατάταξη είναι ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με 18%. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, οι Χριστιανοδημοκράτες ενισχύονται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και φθάνουν το 41%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 27%.

Ανάλογες απώλειες καταγράφει η δημοσκοπική δύναμη και των Πρασίνων που βρίσκονται στο 14%, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 8% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, με 4%, μένουν και πάλι κάτω από το εισόδου στην Βουλή (5%). Επιπλέον, εάν η επιλογή γινόταν μόνο μεταξύ των δύο κεντρικών υποψηφίων, η Μέρκελ θα κέρδιζε τον Στάινμπρουκ με 60%, έναντι 25%. Το 48% των Γερμανών επιθυμεί η νέα κυβέρνηση να έχει ως επικεφαλής το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ενώ υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών τάσσεται το 37%.

http://finance.yahoo.com/news/poll-germans-back-merkels-crisis-085359675.html

Keywords
Τυχαία Θέματα