Συνέντευξη Μητσοτάκη για υποκλοπές – Έπεισε στα σίγουρα στελέχη, golden boys και μετακλητούς

Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα υποστηρίζουν πολλοί, στην περίπτωση κατά την οποία αυτός ο οποίος ακολουθεί αυτή την τακτική έχει δίκιο (ή έστω ένα μεγάλο μέρος δίκιου). Όταν, όμως, δεν έχει τότε… μπορεί να γυρίσει «μπούμεραγκ».

Στην προκειμένη, όταν σε ένα τόσο βορβορώδες για τη Δημοκρατία σκάνδαλο (με τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές να είναι η μια πιο εκκωφαντική από την άλλη) το βασικό επιχείρημα είναι ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις», συνοδευόμενο από ένα «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», τότε

αυτός που το επικαλείται με τόση αγωνία, είναι σίγουρο ότι δεν πείθει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Τους μοναδικούς που μπορεί να «πείσει», είναι τα κρατικοδίαιτα κυβερνητικά στελέχη και «golden boys ‘n girls» στις δημόσιου χαρακτήρα επιχειρήσεις, τους χιλιάδες μετακλητούς και τους εκατοντάδες δημόσιους υπάλληλους που -λόγω κομματικής ταυτότητας- βόλεψε σε θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον εκδότη – δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στον Antenna, επέμεινε στη στήριξη του αφηγήματός του, περί μη εμπλοκής του στις υποκλοπές, πάνω στην απουσία (μέχρι στιγμής, τουλάχιστον) αποδεικτικών στοιχείων. Είναι ενδεικτικό -και τραγικό- ότι επανέλαβε αυτό το επιχείρημα τουλάχιστον 5 φορές επιχειρώντας ταυτόχρονα να δείχνει αγανακτισμένος, μπαϊλντισμένος, προχωρώντας σε επιθέσεις με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλ. Τσίπρα και του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα»

Το γεγονός αυτό δεν βοήθησε τον πρωθυπουργό στην επίτευξη του προφανούς στόχου του, δηλαδή στη δημιουργία της εικόνας ενός κυβερνήτη που πραγματικά πείθει σε σχέση με τα λεγόμενά του (ανεξάρτητα από το αν ισχύουν ή όχι όσα ισχυρίζεται).

Η μη παρουσία μέχρι στιγμής -καθοριστικών- αποδεικτικών στοιχείων, όπως επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Μητσοτάκης, δεν σημαίνει ενοχή αλλά στα μάτια μεγάλης μερίδας των πολιτών δεν συνεπάγεται και την αθωότητα. Ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας θα περίμενε ότι ο πρωθυπουργός θα παρουσίαζε τέτοια δεδομένα που θα αποτελούσαν από μόνα τους ακράδαντες αποδείξεις της δικής του μη εμπλοκής με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αυτό, όμως, δεν έγινε. Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για την ουσία του θέματος από τον Ν. Χατζηνικολάου, επέλεξε την επικοινωνιακή τακτική του: «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Ο διάλογος, μάλιστα, ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι απολαυστικός:

Κ. Μητσοτάκης: Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator.

Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε να ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι…

Ν. Χατζηνικολάου: Οι οποίες γίνονται από ποιον;

Κ. Μητσοτάκης: Δεν το γνωρίζω. Και πρέπει να το μάθουμε. Για αυτό και εμείς θα είμαστε…

Η συνέντευξη που… δεν θα αναστρέψει το κλίμα – Αναμένεται χειμώνας βαρύς

Με βάση τα δεδομένα αυτά, από την πρώτη ανάλυση της εικόνας που παρουσίασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαφαίνεται ότι η συνέντευξη αυτή δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο στις εξελίξεις και στην αλλαγή του πολιτικού κλίματος για το Μέγαρο Μαξίμου. Περισσότερο «τροφή» για νέα ερωτήματα ήδη έχει δώσει, παρά απαντήσεις σε ένα θέμα το οποίο -όσο κι αν θέλει το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τα «golden boys» και οι χιλιάδες μετακλητοί να θεωρούν ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο- σε συνδυασμό με μια σειρά τραγικών αποτυχιών και εξοργιστικών υποθέσεων τύπου Πάτση, καθώς περνά ο καιρός μετατρέπεται σε εφιάλτη δίχως τέλος για την κυβέρνηση.

The post Συνέντευξη Μητσοτάκη για υποκλοπές – Έπεισε στα σίγουρα στελέχη, golden boys και μετακλητούς appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνέντευξη Μητσοτάκη, – Έπεισε,synentefxi mitsotaki, – epeise