ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατία: Η υποκρισία σε όλη της το μεγαλείο

08:22 7/8/2016 - Πηγή: Antinews

Δεν το πιστεύουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «τρομοκρατικό» κόμμα. Δεν στηρίζει την τρομοκρατία, καταδικάζει κάθε πράξη βίας, κάθε έκνομη πράξη ή προσπάθεια καταστροφής ξένης περιουσίας. Είναι ένα νόμιμο, δημοκρατικό κόμμα που έτυχε να κυβερνά τον τόπο.

Όμως, για σκεφτείτε. Έχει από παλιά μια ομάδα βουλευτών και στελεχών που ρέπουν προς την τρομοκρατία ή για να μην είμαστε υπερβολικοί, είναι πιο κοντά στο «μπαχαλιστάν» των Εξαρχείων παρά σε ένα σοβαρό κράτος που τηρούνται οι νόμοι.

Η ανάρτηση του Γιώργου

Κυρίτση για τους Σακκά και Σεϊσίδη δεν έπρεπε να μας εκπλήσσει. Τι έγραψε δηλαδή; «Δε ζητάμε καμία προνομιακή μεταχείριση από κανένα κράτος γι’ αυτό δε πρέπει να μας απασχολεί ποιος είναι στην εξουσία αριστερός ή δεξιός. Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη. Τα λοιπά απλά αναπαράγουν δεξιούς μύθους περί διασυνδέσεων, χάιδεμα κουκουλοφόρων και λοιπών γελοιοτήτων".

Για να λέμε την αλήθεια είναι ένα κομμάτι ανάρτησης ενός Σάλτου ή σαλταρισμένου με το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί απολύτως, οπότε γιατί εμείς να πούμε ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να το γράψει; Το πιστεύει και θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει το θάρρος να το λέει. Έχει το θάρρος να δείχνει ποιος είναι και τι πιστεύει χωρίς να φοβάται ή να κρύβεται πίσω από το βουλευτικό κοστούμι. Ένα κοστούμι βεβαίως που ποτέ του δεν είχε γιατί του αρέσει να κυκλοφορεί παντού λες και είναι στα αγαπημένα του Εξάρχεια.

Όμως, ο Κυρίτσης έχει κάνει, συνειδητά εννοείται, ένα ακόμη λάθος. Μπερδεύει την αριστερά με την τρομοκρατία. Μπερδεύει τους κοινωνικούς αγώνες που είναι καλοδεχούμενοι με το μπάχαλο. Μπερδεύει τις διαδηλώσεις, την έκφραση της κοινωνικής οργής με τις ληστείες σε τράπεζες, τα καλάσνικοφ, τις βόμβες επί δικαίων και αδίκων και μπορεί και τις δολοφονίες.

Στην Ελλάδα για ακόμη μια φορά μπερδευόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις και χάνουμε τα αυτονόητα. Τι ήταν ο Σακκάς και ο Σεϊσίδης που καταζητείται 10 χρόνια; Αυτοί δηλώνουν αντιεξουσιαστές, η δικαιοσύνη λέει ότι πήραν μέρος σε «επαναστατικές» δράσεις κλοπής τραπεζών πάνοπλοι σαν αστακοί. Αυτοί δηλώνουν κοινωνικοί αγωνιστές το κράτος λέει ότι είναι κοινοί εγκληματίες που χρόνια τώρα δεν ζουν με τον ιδρώτα του προσώπου τους αλλά με ληστείες που κάνουν. Έτσι, όλοι θα ήταν μια χαρά. Θα μπούκαραν σε μια τράπεζα και θα ζούσαν χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους. Ναι, αυτό είναι επαναστατική πράξη. Ζήτω ο Σακκάς και ο Σεϊσίδης, ζήτω και ο Κυρίτσης που προφανώς ζήλεψε την ανέμελη ζωή χωρίς σκοτούρες για το μεροκάματο.

Δεν θα μπούμε στη λογική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους τρομοκράτες. Σίγουρα δεν είναι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ που το κάνει, υπάρχουν και πολλοί άλλοι σοβαροί άνθρωποι. Όμως, ο Κυρίτσης και ο κάθε Κυρίτσης οφείλουν επιτέλους να ξεκολλήσουν, να καθαρίσουν το θολωμένο τους μυαλό και να μάθουν ότι πρέπει να υπηρετούν τη χώρα και να σέβονται τον όρκο τους. Στην ελληνική Δημοκρατία ορκίστηκαν κι όχι στο ανεξάρτητο κράτος του μπαχαλιστάν όπου ήρωες είναι τύποι σαν τον Σακκά, τον Σεϊσίδη, τον Μαζιώτη ή τον Ξηρό.

Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κυρίτση αν έβγαινε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κι έλεγε ότι πρέπει να στηρίξουμε τον… Ρουπακιά ή κάποιο άλλο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε ξυλοδαρμούς, τσαμπουκάδες και επιθέσεις σε μετανάστες. Τι θα ήταν αυτός ο βουλευτής σύμφωνα με τον Κυρίτση; Θα ήταν ακροδεξιός, φασίστας, Χρυσαυγίτης που θα έπρεπε να παραιτηθεί κι άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα.

Η υποκρισία σε όλη της το μεγαλείο.

Διαβάστε κι αυτό:

Αποκάλυψη: Οι βαθιές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Τρομοκρατία

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα