Τα 9 φάουλ του Βαγγέλη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμφίβολα ακολούθησε μια σιωπηλή προεκλογική εκστρατεία μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η “μεταβατική Προεδρία” του έδινε εν λευκώ δημοσιότητα και παρέμεινε σε θεσμικές παρεμβάσεις. Το φιάσκο όμως των εκλογών, έφερε την παραίτησή του και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγκάστηκε να βγει στο “φως”. Και εδώ που τα λέμε καλύτερα να μην έβγαινε.

Μόλις μια ώρα μετά την ευθεία στήριξη στο πρόσωπο του από τον Λάκη Λαζόπουλο, γεγονός που ανέδειξε εμφατικά ποιον επιθυμεί ο Τσίπρας για

αντίπαλο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό και υπέπεσε σε εννέα σοβαρά πολιτικά και επικοινωνιακά φάουλ.

1.Έκλεισε το μάτι στη συναίνεση που ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως “υπάρχει και ο δρόμος της μετριοπάθειας”, ενώ είπε ψευδώς ό,τι “ποτέ δεν είπα να γίνει αντιπρόεδρος ο κ. Τσίπρας”, όταν όλοι το έχουν ακούσει.

2.Έδειξε αμετανόητος στην λάθος προεκλογική στρατηγική του, με την οποία δεν υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση Σαμαρά -πολλές φορές την άδειασε κιόλας- σημειώνοντας πως “οι εκλογές με όποιον και να γίνονταν ήταν χαμένες”.

3.Φάνηκε πως δεν έχει αντιληφθεί ακόμα το γεγονός ό,τι η Νέα Δημοκρατία, έχασε τον Σεπτέμβριο 200.000 ψήφους την ίδια στιγμή που η αποχή άγγιξε το 50% και είχε να αντιμετωπίσει μια Αριστερή κυβέρνηση, η οποία εγκλωβισμένη στα ψέματα της, υπέγραφε το τρίτο και πιο σκληρό Μνημόνιο, υποστηρίζοντας πως “το 28%+ σε δύο μήνες υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν εξαιρετικό και θεωρώ ότι με υποχρέωνε να ζητήσω την ψήφο των νεοδημοκρατών”

4.“Ο κ. Σαμαράς δεν έχει δείξει ότι με στηρίζει. Έχει δείξει ότι υποστηρίζει κάποιον από τους άλλους υποψηφίους” , είπε χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αδυνατώντας να καταλάβει για ακόμη μια φορά, πως ο Αντώνης Σαμαράς δε μιλάει “με κύκλους”, ενώ το μόνο που έχει πει για την διαδικασία ο πρώην πρωθυπουργός είναι “σοβαρότητα, ψυχραιμία και υπεράσπιση των έργων της κυβέρνησης της ΝΔ”.

5.Υπερασπίστηκε την πρότασή του για μια κλειστή και ελεγχόμενη διαδικασία, που δε θα είναι ανοιχτή στον κόσμο. “Από την αρχή ήμουν αντίθετος με τη διαδικασία. Ήθελα να ψηφίζουν τα μέλη. Δεν υπάρχει εκλογή χωρίς να ξέρουμε το εκλογικό σώμα. Αυτό δεν είναι βάση, είναι ο κάθε περαστικός”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, λησμονώντας πως και ο κάθε περαστικός ψηφίζει στις εθνικές εκλογές.

6.“Η κεντροδεξιά σε όλη την Ευρώπη ακολουθεί ένα μεσαίο δρόμο” , είπε ο Βαγγέλης, σα να μην έγιναν πρόσφατα εκλογές στη Γαλλία, με τον Σαρκοζύ να ακολουθεί μια καθαρή δεξιά ατζέντα.

7.“Σε μια περίοδο που έχει φέρει ο κ. Τσίπρας ένα γενικό πρόγραμμα, εμείς ψηφίσαμε στόχους, πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα, όχι μέτρα”, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως ψήφισε μέτρα.

8.Στο ίδιο πλαίσιο, λίγο μετά επισήμανε πως “εγώ ζήτησα να συνεννοηθούμε με τον Τσίπρα για την υλοποίηση των μέτρων” . Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Αν δε μπορεί μια καταστρεπτική κυβέρνηση να υλοποιήσει τα μέτρα που η ίδια εισηγήθηκε, τότε παραιτείται και αναλαμβάνει άλλος. Δεν συναινείς στο έγκλημα.

9.“Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικός τυχοδιώκτης και κορόιδεψε τους πάντες. Δεν μπορούμε να έχουμε συνεννόηση μαζί του. Η συνεννόηση χρειάζεται αρχές και ήθος” τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, που το καλοκαίρι έσπευσε να μπει στο κάδρο της συναίνεσης, μέσα από συνεχείς εκκλήσεις προς τον κ. Τσίπρα για συγκυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα