Τα ύπουλα χτυπήματα κατά Μητσοτάκη, ο Κουβέλης και το βιβλίο του Παυλόπουλου

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο ποπός της λέει ο σοφός λαός. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί και η ιδιότυπη σχέση του αριστεροδεξιού ειδύλλιου για το οποίο έχουμε αναφερθεί πολλάκις.

Ήμασταν οι πρώτοι που αποκαλύψαμε την ανίερη συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή, αλλά δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι αυτή η... σχέση θα δένονταν τόσο πολύ και θα έκανε τέτοια ζημιά στην παράταξη.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η συνεχόμενη επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη από μέσα

φίλα προσκείμενα στον Τσίπρα και τον Καραμανλή;

Μέχρι και ύμνους στον Καραμανλή τον νεότερο είδαμε στην εφημερίδα του άτεγκτου ρεπόρτερ του Μαξίμου. Έρχεται ο Καραμανλής μας πληροφορεί η δημοσιογραφάρα, καθώς ο Μητσοτάκης δεν τραβάει. Μέχρι και ότι αμερικανική εταιρεία επικοινωνίας έχει αναλάβει ρόλο για να αλλάξει η ηγεσία της ΝΔ και να έρθει ο Junior, έγραψε ο αθεόφοβος. Φυσικά η πηγή του κακού για την «κατρακύλα» της ΝΔ, σύμφωνα πάντα με τη έγκυρη εφημερίδα, είναι η υιοθέτηση της πολιτικής Σαμαρά. Το κόμμα πρέπει να επιστρέψει στις καραμανλικές ρίζες του, μας λέει, και για να επιτευχθεί ο στόχος η ΝΔ πρέπει να αφήσει πίσω την τοξική περίοδο Σαμαρά και να καθαριστούν οι πολιτικοί λεκέδες που έχουν αφήσει ο Κυριάκος, ο Άδωνις και η παρέα τους.

Την πιάσατε την προβοκάτσια σύντροφοι; Τη στιγμή που η ΝΔ φλερτάρει με την αυτοδυναμία, έρχονται τα προπαγανδιστικά έντυπα του Μαξίμου και μας λένε ότι ο Μητσοτάκης είναι «αστραχάν» και μόνο η επιστροφή της οικογένειας Καραμανλή θα μπορέσει να σώσει την παράταξη. Πως θα εκλάβουν άραγε οι καραμανλικοί ψηφοφόροι τη συγκεκριμένη... είδηση; Γιατί θα θυμάστε ότι ανάλογες προβοκάτσιες είχαν γίνει και επί της ηγεσίας Σαμαρά με αποτέλεσμα να πάνε όλοι οι Καραμανλικοί μονοκούκι στον Καμμένο.

Οι προβοκάτσιες κατά της ΝΔ, όμως, συνεχίζονται κι από έτερη νεόκοπη αριστεροδεξιά εφημερίδα.

Αυτή τη φόρα μάθαμε ότι ο Κυριακός «αποκηρύσσει» τον καραμανλισμό. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η στροφή στον, άκουσον άκουσον, ολοκληρωτικό νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ και η ταύτιση με τον Άδωνι, για τα οποία ευθύνεται ο ακραίος Σαμαράς έχει δυσαρεστήσει τους Καραμανλικούς. Αφού περνάει γενναίες δεκατέσσερις, κυρίως τον Σαμαρά, που μόνο συνωμότη δεν τον λέει, αφήνει να εννοηθεί ότι οι καραμανλικοί θα σηκώσουν μπαϊράκι στο συνέδριο της ΝΔ τον Νοέμβριο.

Μιλάμε για ολοκληρωτική... τρικυμία εν κρανίω. Κατηγορούν τον Μητσοτάκη για ολοκληρωτικό νεοφιλελευθερισμό τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει ταράξει τους πολίτες στους φόρους και φορώντας τον μανδύα του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου ετοιμάζεται να… βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια μέσω της δίκαιης ανάπτυξης. Δηλαδή το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, που έχει ήδη δώσει στα κοράκια για 100 χρόνια.

Την ίδια στιγμή, με χτυπήματα κάτω από την μέση, αναφέρουν ότι η ΝΔ έχει χάσει τον καραμανλικό χαρακτήρα της γιατί ο Μητσοτάκης δεν έπλεξε το εγκώμιο του Καραμανλή. Ξεχνούν φαίνεται ότι πριν από τη ΔΕΘ συναντήθηκε με τον Καραμανλή, αλλά και με τον Σαμαρά για να προτάξει την ενότητα. Και ξεχνούν επίσης ότι στη ΔΕΘ αναφέρθηκε με θετικά λόγια και για τους δύο.

Είναι προφανές ότι οι αριστεροδεξιές φυλλάδες θα κάνουν τα πάντα για να υπονομεύσουν τον Κυριάκο για να στερήσουν την αυτοδυναμία από τη ΝΔ. Όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτά τα χτυπήματα ενισχύουν τον Μητσοτάκη, δεν τον αποδυναμώνουν. Καλό είναι αν θέλουν να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον αφεντικό τους τον Αλέξη να αλλάξουν τακτική γιατί τον χαντακώνουν.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερα και κάνει τεράστια ζημιά στο κόμμα είναι η εκκωφαντική... αφωνία του Καραμανλή. Πρέπει επιτέλους να μιλήσει. Συμφωνεί με τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ; Έχει όντως πρόβλημα με τον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά; Κι αν δεν θέλει να μιλήσει ας μαζέψει όλους αυτούς τους καραμανλικούς που βγαίνουν δέξια κι αριστερά βρίζοντας τον Κυριάκο. Πλέον οι ευθύνες του είναι μεγάλες και αν δεν κινηθεί άμεσα θα είναι υπεύθυνος αν η παράταξη δεν βγει αυτοδύναμη στις εκλογές.

Άλλωστε η υστεροφημία ενός πολιτικού κρίνεται από τις πράξεις του. Πως θα ήθελε άραγε να μείνει στην ιστορία; Αναμένουμε κινήσεις...

Παρά τη λάσπη που εκτόξευσε κατά του Μητσοτάκη και του Σαμαρά, η αριστεροδεξιά εφημερίδα έκανε και κάτι καλό. Μας βοήθησε να κατανοήσουμε περισσότερο πως έπεσε ο Σαμαράς.

Στο ένθετο για την τέχνη φιλοξενεί άρθρο του Φώτη Κουβέλη για το βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο « Η υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», όπου... στάζει μέλι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ναι, σωστά διαβάζετε. Ο Κουβέλης πλέκει το εγκώμιο του Παυλόπουλου.

Ο άνθρωπος δηλαδή που άδειασε τον Σαμαρά και τελευταία στιγμή απέρριψε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έγραψε κολακευτικό άρθρο για τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πλέον δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.

Και μη μου πείτε ότι είμαστε πάλι συνωμοσιολόγοι, γιατί σαν πολλές δεν είναι οι συμπτώσεις που μαζεύονται;

Η στάση του Κουβέλη δεν έριξε τον Σαμαρά και έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία; O καραμανλικός Παυλόπουλος δεν έγινε Πρόεδρος έπειτα από πρόταση του Τσίπρα; Συμμετέχουν ή όχι ακραιφνείς καραμανλικοί στην κυβέρνηση; Μήπως κι ο Καμμένος δεν είναι καραμανλικός; Ο καραμανλικός Μεϊμαράκης γιατί χάρισε άραγε τις εκλογές στον Τσίπρα;

Όμως, όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα. Η ανίερη συμμαχία τους έχει αρχίσει να καταρρέει καθώς το ψέμα και η συνωμοσία θα προσθέταμε έχουν κοντά ποδάρια. Ο λαός τους πήρε χαμπάρι και περιμένει τις εκλογές για να στείλει το αριστεροδεξιό συνονθύλευμα στα Τάρταρα.

Θα τους προτείναμε, ωστόσο, να συνεχίσουν το... θεάρεστο έργο τους. Άλλωστε το μόνο που καταφέρανε είναι να δικαιώσουν τον Σαμαρά, να πάρει ο Μητσοτάκης την ηγεσία του κόμματος και να φλερτάρει με την αυτοδυναμία.

Πάμε δυνατά σύντροφοι!!!!!!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα