Τελεσίγραφο του 4ου Ράϊχ στον Αντώνη Σαμαρά

ΕΓΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ …ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ …ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ;

Κριτική στον Αντ. Σαμαρά, από τον Ελ. Μπροκ

Ο Έλμαρ Μπροκ γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) άσκησε σήμερα κριτική στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κρατά απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο

Μπροκ, που είναι συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε τη στάση του Σαμαρά απέναντι στην Ελλάδα “ανεύθυνη”, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης πρέπει να δηλώσει την υποστήριξή του σε μία μεταβατική κυβέρνηση.

“Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πλήρη ευθύνη”, υπογράμμισε ο γερμανός ευρωβουλευτής.

Εξάλλου ο Μπροκ ζήτησε από τον Σαμαρά να υποστηρίξει το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει τίποτε προς επαναδιαπραγμάτευση”.

Ας πιεστεί επιτέλους από όλα τα κόμματα το Υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει Ανακοίνωση – με την οποία :

Θα καταδικάζεται κάθε προσπάθεια διεθνών παραγόντων να παρεμβαίνουν , να νουθετούν και να απειλούν στις “εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας” . Ας τονισθεί πως αποκλειστικά αρμόδιος για την επίλυση των προβλημάτων του είναι ο Ελληνικός λαός και πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις , ακόμα και όταν γίνονται με τις ¨καλλίτερες προθέσεις¨ , αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις , θέτουν σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις μεταξύ των κρατών και δηλητηριάζουν την φιλία των λαών και παραβιάζουν , όταν γίνονται με συστηματικό και επαναλαμβανόμενο φορτικό τρόπο από τα διεθνή Μ.Μ.Ε . , τις διακηρύξεις του Ο.Η.Ε. , των Συνθηκών του Ελσίνσκι και του ΟΑΣΕ σχετικά με την μη – ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και την μη άσκηση εκβιαστικής πίεσης μεταξύ δυνατότερων και αδυνατότερων χωρών από άποψη οικονομικής , στρατιωτικής και πληθυσμιακής δύναμης…”

Η ίδια δήλωση θα μπορούσε να εκδοθεί και σαν ¨Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων ¨ προς τους Λαούς και της Κυβερνήσεις του Κόσμου¨

Διαφωνείτε ; Τότε τα κόμματα της ¨Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ¨ ας κάνουν κάτι παρεμφερές.

ΝΤΑΝΤΟΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα