Θα παραιτηθούν τελικά οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να περάσει ο Τσίπρας τα μέτρα;

Στον δημόσιο πολιτικό λόγο πλανάται ένα ερώτημα: Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία εάν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή. Θα τα ψηφίσει ή όχι; Σε αυτήν την περίπτωση, όλοι προβαίνουν σε ένα μεγάλο παράλογο άλμα της εφαρμοσμένης πολιτικής.

Πρώτον, δεν ξέρουμε ποια είναι αυτά τα νέα μέτρα. Πόσο θα κοστίσουν. Σε ποιες κοινωνικές ομάδες θα πέσει το βάρος. Ποιος

θα απολογηθεί που 14πλασιάσαμε τον κουμπαρά που πρέπει να δώσουμε στους εταίρους.

Και στο κάτω κάτω, γιατί ρωτάνε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και δεν ρωτάνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Αυτοί είναι κυβέρνηση.

Δηλαδή τι θέλετε να κάνουν οι νεοδημοκράτες; Να πάνε να τραβάνε το χέρι του Λαφαζάνη και του Λεωτσάκου για να το σηκώσoυν να ψηφίσουν; Μήπως να απολογηθούν κιόλας για τα προεκλογικά ψέματα του κ. Τσίπρα;

Ξεχνάμε όμως όλοι κάτι πολύ βασικό και πολιτικά ουσιαστικό για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη προεκλογικά υπογράψει την παραίτησή τους! Τόση δημοκρατία για ένα…προοδευτικό κόμμα, χρόνια είχαμε να δούμε.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, στον οποίο είχε αντιδράσει η Αριστερή Πλατφόρμα «η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος. Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών οργάνων (Κεντρική Επιτροπή, Διαρκές/Έκτακτο/Τακτικό Συνέδριο), στις εξής περιπτώσεις:

1. Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.

2. Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως περιγράφονται στο άρθρο 3, παρ. 3 του Κανονισμού της Κ.Ο.

Στο ΚΚΕ αυτό το λένε Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός. Η μειοψηφία υποτάσσεται και εφαρμόζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και όποιος διαφωνεί, διαγράφεται.

Καλό λοιπόν το παραμύθι περί «εσωκομματικής δημοκρατίας» και «συμμετοχικής πολυφωνίας» αλλά δεν έχει δράκο. Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε πολύ καλά τι τον περιμένει εσωκομματικά. Προέβλεψε εξαιρετικά πως θα φάει τα μούτρα του στην Ευρώπη, θα χάσει χρόνο και χρήμα και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο, με νέα μέτρα. Γι’ αυτό φρόντισε να δεσμεύσει τη θεσούλα του και να μη τον ανατρέψει καμία ομάδα Λαφαζάνη. Βέβαια εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο που δεν πρόσεξε ο Αλέξης. Τα μέτρα θα είναι τόσο επώδυνα, που για να τα ψηφίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να παραιτούνται συνέχεια βουλευτές μέχρι να βρεθούν εθελοντές.

Εκτός, αν οι νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν στα χωριά τους, για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα