Θέλουν και τον σκύλο και την πίτα και την…Ακρόπολη

Διαβάζω με έκπληξη περισπούδαστες αναλύσεις κινδυνολογικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις οποίες η αντιμνημονιακή ρητορική ορισμένων πολιτικών κομμάτων, τροφοδοτεί με «αντι-ευρωπαικά αισθήματα» τον ελληνικό λαό.

Τα αντιευρωπαικά αισθήματα μπορεί να εντείνονται, αλλά δεν οφείλονται στην στήλίτευση των τακτικών που υιοθετεί η «τρόικα» για να μας συνετίσει. Οφείλονται στις ίδιες τις εκβιαστικές τακτικές της τρόικας, στο υψωμένο δάχτυλο του Σαρκοζί, στα χλευαστικά σχόλια του γερμανικού τύπου και στα απειλητικά τελεσίγραφα

της Καγκελαρίας που μας δείχνει με τρόπο την πόρτα της εξόδου…

Αν κάποιοι πιστεύουν πραγματικά ότι η στάση των ισχυρών της Ευρώπης προς την δοκιμαζόμενη Ελλάδα συνάδει με οποιαδήποτε έκφανση «αλληλεγγύης», έχουν μάλλον ποτιστεί με το πνεύμα οσφυιοκαμψίας και μαζοχισμού που διατρέχει την παραπαίουσα ελληνική κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι οι «εταίροι» και κατά κύριο λόγο δανειστές μας, κάθε άλλο παρά μας συμπονούν. Αντιθέτως, μας εκβιάζουν ωμά και στυγνά. Ειδικά η μεθόδευση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού με το θρίλερ της 6ης δόσης παραπέμπει σε μέθοδο ψυχολογικού πολέμου που επιστράτευουν προπαγανδιστικοί μηχανισμοί ολοκληρωτικών καθεστώτων. Και αυτό, καμία σχέση δεν έχει με τις περίφημες ευρωπαϊκές αρχές δημοκρατίας(και ισοτιμίας) πάνω στις οποίες δομήθηκε η ένωση ελεύθερων και ανεξάρτητων κρατών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «κινέζικο μαρτύριο» στο οποίο μας υποβάλουν τις τελευταίες εβδομάδες οι εντολοδόχοι των δανειστών, αποτελεί μία προειδοποίηση για όλα όσα μας περιμένουν. Μία πρόβα δηλαδή, για το τι θα σημάνει στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο και συνακόλουθη διάλυση των υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, μέριμνας και περίθαλψης. «Πάρτε μια πρόγευση για να ξέρετε τι σας περιμένει» είναι το μήνυμα που μας στέλνουν οι δανειστές. Στην προσπάθεια τους να διαλύσουν με καθαρά γκαιμπελικές μεθόδους τις τελευταίες αντιστάσεις ενός πανικόβλητου λαού και να εγκαθιδρύσουν συνθήκες τριτοκοσμικού προτεκτοράτου που θα τους επιτρέψουν να λεηλατήσουν την ελληνική δημόσια περιουσία.

Προσωπικά δεν είμαι της άποψης ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης για το σημερινό δημοσιονομικό κατάντημα που μας οδήγησε στη μνημονιακή αιχμαλωσία. Καταναλώσαμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να παράγουμε. Ως εδώ όμως. Αυτού του είδους η τιμωρία με μεθόδους «σοκ και δέος» που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι για να μας «συνετίσουν», ξεφεύγει από κάθε έννοια πολιτισμένων διακρατικών συμπεριφορών μεταξύ εταίρων.

Αν άλλωστε είχαν στο μυαλό τους οι Ευρωπαίοι να μας βοηθήσουν, θα είχαν προ καιρού εγγυηθεί ρητά και απερίφραστα την υπεράσπιση των συνόρων μας. Γεγονός που θα μας επέτρεπε να μειώσουμε τους αμυντικούς προϋπολογισμούς και να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας.  Πώς όμως να το κάνουν αυτό; Να χάσουν τα έσοδα από τα όπλα που εδώ και δεκαετίες μας προμηθεύουν;

Και τον σκύλο και την πίτα και την…Ακρόπολη θέλουν οι δανειστές μας, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι οι απελπισμένοι κάποια στιγμή καταφεύγουν

Keywords
Τυχαία Θέματα