Θεμα ωρών οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το τι θα ανοίξει την περίοδο των Χριστουγέννων

Ακόμα και αύριο, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα, είναι πιθανό να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον οδικό χάρτη για την επαναφορά στην όποια κοινωνική και οικονομική κανονικότητα ορίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Προς το παρόν, τα σενάρια που διακινούνται είναι πολλά, ενώ αυτό που θα ορίσει την κυβερνητική στρατηγική είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινότητας, καθώς και η αποτροπή ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος κορονοϊού, το οποίο θα ασκήσει νέες πιέσεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τη σεναριολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες, η κυβέρνηση φαίνεται

να εξετάζει ακόμα και την περίπτωση να μη... σηκώσουν ρολά την εορταστική περίοδο τα εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια και τα κουρεία, καθώς κινούνται με τη μορφή των ραντεβού και, επομένως, προκαλούν μειωμένη κινητικότητα και μικρότερο ενδεχόμενο διασποράς της πανδημίας. Το οποίο άνοιγμα, πάντως, της οικονομικής ζωής θα ακολουθείται από αυστηρά μέτρα προστασίας της κοινότητας.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό, μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είναι ανηρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, το πότε ακριβώς θα ανοίξουν θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, αναφέρουν άλλες πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θεωρείται μάλλον πιθανό η επανέναρξη λειτουργίας τους να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα